Oğlunu öldüren babadan kan donduran ifade: Amacım sadece korkutmaktı!

Bolu'da oğluyla yaşadığı bir tartışma üzerine tüfekle ateş eden 48 yaşındaki Ömer Çolak, oğlunun hayatını kaybetmesine neden oldu. Baba Rıza Çolak'ın mahkemede verdiği ifade kan dondurdu. Çolak, öldürmek istemedim amacım yalnızca korkutmaktı, dedi.

YAŞAM 07.07.2020, 18:31
Oğlunu öldüren babadan kan donduran ifade: Amacım sadece korkutmaktı!

Bolu Yeniçağa'da 48 yaşındaki Ömer Çolak ve 19 yaşındaki oğlu Rıza Çolak arasında başlayan tartışma kısa bir zaman içerisinde büyüyüp kavgaya dönüştü.

Ömer Çolak kavga esnasında av tüfeğiyle oğluna ateş açtı.

Rıza Çolak'a saçmaların isabet etmesiyle yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan baba Ömer Çolak, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Duruşmaya kızı, eşi ve avukatları da katıldı

Ömer Çolak'ın Bolu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten öldürme suçundan yargılanmaya bugün başlandı. Ömer Çolak'ın eşi, kızı ve taraf avukatları da duruşmaya katıldı.

Baba Çolak: Amacım sadece korkutmaktı

Baba Ömer Çolak, duruşmada yaptığı savunmada, oğlunun kendisine küfür edip saldırdığını iddia ederek, eve gelmeden önce biraz alkol aldığını iddia etti. Oğlunun eve gelince kendisine saldırdığını ve daha sonra yere yatırdığını söyleyen baba, kendisinin de o andaki sinirle av tüfeğini eline aldığını ve amacının yalnızca korkutmak olarak ilk kurşunu boşa sıktığını söyledi. İlk kurşunun ardından oğlunun üzerine gelmesiyle ikinci kurşunu da rastgele sıktığını söyleyen baba Çolak, oğlunu yanlışlıkla göğsünden vurduğunu gördüğü anda 112'yi aradığını ve çok pişman olduğunu ifade etti.

Eş Kadriye Çolak: Kızım ikinci kez ateş etmesin diye kapıyı kapattı

Mahkemede tanık olarak ifadesini veren eş Kadriye Çolak da çocuğunun babasının sigara içmesine tepki gösterdiğini ve tartışma başladığını o sırada eşinin eline tüfek alıp gelip oğluna ateş ettiğini ve kızının ise ikinci kez ateş etmesin diye kapıyı kapattığını ifade etti. Kadriye Çolak ambulans geldiğinde çoktan oğlu Rıza'nın yaşamını kaybettiğini söyledi.

Mahkeme ertelendi

Mahkeme heyeti tarafından duruşma ertelenirken sanık Ömer Çolak'ın da tutukluluğunun devamına karar verildi.

Yorumlar (1)
Birgül S 4 yıl önce
Baba mahkemede verdiği ifade niye kan donduruyor anlamadım.adam belkide gerçekten samimi