Oğluna kefil oldu, cezaevine kondu!

Başkent Ankara'da oğlunun 8 bin 300 liralık borcu için kefil olan fakat ödeme yapılmadığı için yakalama kararı çıkarılan 60 yaşındaki kadın, Antalya'da gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

YAŞAM 06.10.2019, 14:42
Oğluna kefil oldu, cezaevine kondu!

Ankara'da 8 bin 300 liralık borcu için kefil olduğu oğlunun borcu ödememesi nedeniyle yakalama kararı çıkarılan 60 yaşındaki Münvver K. isimli anne, Antalya'daki yol kontrolünde gözaltına alınarak tutuklandı.

Başkent Ankara'da oğluna borcu için kefil olarak ödeme taahhütnamesi imzalayan fakat taahhütler yerine getirilmediği gerekçesiyle İcra Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Münevver K. isimli 60 yaşındaki anne, Manavgat ilçesindeki yol kontrol noktasında gözaltına alındı. 

Jandarma İlçe Komutanlığında işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 60 yaşındaki kadın, 90 günlük "tazyik hapsi" kararıyla Alanya Cezaevine sevk edildi.

Anne Münevver K'nin, ifadesinde oğluna kefil olarak ödeme taahhütnamesi imzaladığını fakat yaklaşık 8 bin 300 lira tutarındaki borcu ekonomik sıkıntı sebebiyle ödeyemediklerini, daha önce de gözaltına alındığını ve kendisine borcun ödenmesi için 10 gün süre verildiğini söylediği, "Borcun oğlum tarafından ödendiğini sanıyordum. Bana öyle söylemişti, çok şaşkınım." dediği öğrenildi. Anne Münevver K.'nin Manavgat'a akraba ziyareti için geldiğini belirttiği açıklandı.

Yorumlar (0)