“Oğlun cinayete karıştı” deyip yaşlı kadını 100 bin TL dolandırdılar!

Kastamonu Tosya’da yaşamını sürdüren yaşlı kadına kendilerinin savcı olduğunu söyleyen dolandırıcılar, “Oğlun cinayet işledi” deyip 100 bin TL değerindeki altınlarını çaldı. Olayın, ilçede aynı yöntemle yaşanan ikinci dolandırıcılık vakası olmasıysa dikkatleri çekti.

YAŞAM 08.01.2022, 14:06
“Oğlun cinayete karıştı” deyip yaşlı kadını 100 bin TL dolandırdılar!

Elde edilen bilgilere göre Kastamonu Tosya’ya bağlı Aşağıkayı köyünde yaşamını sürdüren 78 yaşındaki A.E.’yi telefon ile arayıp kendisini savcı olarak tanıtan kişiler, oğlunun cinayete karıştığını ve gözaltına alındığını kaydetti. Şahıslar, yaşlı kadını ağına düşürerek kadının 100 bin TL değerinde olan altınlarını dolandırdı. Kadın dolandırıldığını anlayınca ihbarının ardından olaya dair soruşturma başlatıldı.

“Kapıyı çalan kişiyi eve alarak altınları vermiş”

Olaya dair konuşan Aşağıkayı köyü Muhtarı Ersin Çoğalmış, “Aşağıkayı köyünde ikamet eden 78 yaşında olan annemiz A.E.’yi arayan dolandırıcılar, “şu an oğlun emniyette ifade veriyor ve bir cinayet olayına karıştı. Oğlunun suçsuz olduğunu ispatlayabilmemiz için biraz paraya ihtiyacımız var.” demişler.

“Yaşlı kadın da parasının olmadığı ancak evinde biraz altını olduğunu söylemiş. Dolandırıcılar bunun üzerine eve birini yollayarak altınları aldırmış. Ardından ise yaşlı kadın akrabalarını arayıp oğlunun cinayetten yakalandığını ve yardım etmelerini istemiş. Telefon ile görüşme yaptığında yakını böyle bir olayın olmadığını ve hiç kimseye bir şey vermemesi gerektiğini söylemesine rağmen çoktan iş işten geçmiş” şeklinde konuştu.

Aynı yöntem ile iki aileyi dolandırdılar

Yaklaşık olarak 1 ay önce aynı ilçede yaşamını sürdüren Muammer Kopan adındaki yaşlı kadını da arayıp şahıslar, ‘kocan cinayet işledi’ diyerek Kopan ailesinin Hacc’a gitmek için biriktirmiş olduğu 100 bin TL’lik ziynet eşyasını dolandırmıştı.

Yorumlar (0)