Oğlu ve gelini tarafından dolandırılan kadın, icra kararını görünce yıkıldı 

Oğlu ve gelininin kendisinden habersiz 31 bin TL kredi çektiğini öğrenen kadın, icra takibi ile yıkıldı. Yaşariye Ç., gözyaşları içerisinde o anları anlattı. 

YAŞAM 11.06.2021, 12:06 12.06.2021, 17:48
Oğlu ve gelini tarafından dolandırılan kadın, icra kararını görünce yıkıldı 

İzmir’de yaşayan 46 yaşındaki Yaşariye Ç., eşinden aldığı aylık ve 76 yaşındaki Mustafa Y.’ye bakıcılık yaparak kazandığı parayı bankada biriktiriyordu. Zor günler için yaptığı birikimin yanı sıra oğlu ve gelini için kredi çeken kadın, 3 bin 500 TL’lik kredi borcunu ödemek için bankaya gitti.

Bankada hayatının şokunu yaşayan kadın, 31 bin 500 TL’lik kredi borcunun bulunduğunu öğrendi. Kendisinden habersiz çekilen kredinin 3 parça halinde hesabına aktarıldığını fark eden kadın, oğlu ve gelininden şüphelendi.

Suç duyurusunda bulundu

Olayın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden kadın, Manisa Salihli’de yaşayan oğlu ve gelini hakkında suç duyurusunda bulundu. Kredinin kendinden habersiz çekildiğini ve o kadar miktarı ödemek için durumunun olmadığını belirten Yaşariye Ç., henüz bu olayı çözememişken bankadan gelen icra takibi ile sarsılan kadın, “Parayı ben yemedim kim yediyse o ödesin.” diyerek icraya itiraz etti.



Mobil bankacılıktan yapmışlar

Yaşariye Ç., Ekim 2020’de oğlunu ziyarete gittiğini ve o sırada gelininin, torunu oynasın diye telefonu istediğini söyledi ve şöyle devam etti: “Ben de torunuma telefonu verdim. Mobil bankacılığın şifresini bir şekilde bulup krediyi çekmişler sonra da krediyi 3 parça olarak gelinimin hesabına göndermişler. Ben onlar için daha önce kredi çekmiştim. O kredinin borcunu ödemeye gidince durumu öğrendim.”

“Geceleri uyuyamıyorum”

Yaşariye Ç.: “Geceleri uyuyamıyorum. Bunu onlardan beklemezdim. Bir açıklama da yapmadılar bana. Telefonlarından beni engellemişler. Ben, şu anda kanser tedavisi görüyorum. Ben kendi isteğimle bunlara kredi çektim, borç ödüyorum fakat 31 bin TL’lik borcu da ödeyemem. Onlar bana nankörlük yaptı. Ben gelinimi kızım bildim ama meğerse o içten pazarlıklıymış. İkisi de nankörmüş.” 

Yorumlar (0)