Öğleden sonra kuvvetli yağış var

Ankara'nın batı ilçeleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde bugün öğleden sonra yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

YAŞAM 26.05.2020, 09:02
Öğleden sonra kuvvetli yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Çorum çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak meydana gelecek.

Yağışlar, öğleden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Yağışlar nedeniyle metrekareye 21-50 kilogram yağmurun düşeceği tahmin ediliyor. Bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Sıcaklıklar

Sıcaklıklar, iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, zamanla güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney ve İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli esecek.

Yorumlar (0)