O gemiye "rekor" ceza kesildi

Limanda beklerken İzmit Körfezi'ni kirleten kuru yük gemisine, körfeze kirli balast döktüğü için 1 milyon 772 bin lira ceza verildi. Ceza, şimdiye kadarki en yüksek para cezası olarak biliniyor.

YAŞAM 10.10.2019, 12:51
O gemiye "rekor" ceza kesildi

Konuya ilişkin yazılı açıklama Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni temiz tutmak için gemilerden ve deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliği denetimlerinin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada kontrollerin önemli bölümünün deniz kontrol uçağıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı denetim ekipleri, Körfez ilçesinde bulunan limandaki, Cook Adaları bandıralı "Queen Anatolia" adlı kuru yük gemisinin, İzmit Körfezi'ni kirlettiği ihbarının gelmesi üzerine harekete geçti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı denetim ekipleri, demir atmış ve limana bağlı hâlde bulunan 16 bin 761 grostonluk kuru yük gemisinin İzmit Körfezi'ne kirli balast döktüğünü belirledi.

Kuru yük gemisine, rekor olarak değerlendirilen 1 milyon 772 bin lira para cezası uygulandı.

Yorumlar (0)