O egzozu takanlara taviz yok: 593 araç trafikten men edildi

Mersin’de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2021’in ilk 3 ayında, gürültüye sebep olan egzozlu 593 motosikleti trafikten men etti. 

YAŞAM 28.04.2021, 13:30 29.04.2021, 09:44
O egzozu takanlara taviz yok: 593 araç trafikten men edildi

Mersin’de egzozlardan gelen seslerin vatandaşların büyük tepkisini çekmesi sebebiyle yetkililer, bu tarz egzozlara izin verilmeyeceğini açıkladı.

Geçen yıl başlayan denetimler, bu sene de devam ediyor

Mersin’de gelen şikayetler sebebiyle motosiklet ve modifiye araçlara ilişkin uygulamalarını arttıran Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bilhassa ek olarak egzoz takan motosikletleri tespit etti. Tespit edilen motosikletlerde inceleme yapan ekipler, uygulama noktasında ek egzoz taktığı belirlenen araçları trafikten men ediyor. 

2021’in ilk çeyreğinde birçoğu egzoz sebebiyle olmak üzere binin üzerinde motosikletin trafikten men edildiği açıklanırken sürücülere ise çeşitli cezalar verildi.

Vatandaşların tepkileri ve şikayetleri üzerine geçen yıl başlayan ve bu sene de devam eden denetimlerle uygulama noktalarında özellikle egzoz takılan araç kontrolü yapılıyor. 

2021’de 1268 araç men edildi

1 Ocak 2021 ve 26 Nisan 2021 arasında 73 bin 94 denetim yapıldığı ve bu denetimlerde çevreyi ve vatandaşları rahatsız eden egzoz sebebiyle olmak üzere 593, toplamda ise bin 268 motosiklet trafikten men edildi. Bu araçların sürücülerine idari para cezası verildi.

Ayrıca egzoz dışında kask tedbirlerine da dikkat eden ekipler, sürücülerin motorlu bisiklet ve motosiklet gibi araçları kasksız kullanmalarına izin vermiyor. ’Ben de Kaskımı Takıyorum’ projesi çerçevesinde denetimlerini artıran trafik ekipleri, kask kullanımı konusunda sürücüleri teşvik ediyor. 

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2015’te yayınladığı ’yol güvenliği’ raporuna göre, ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 49’unun, yayalar, motosiklet ve bisiklet sürücülerinin sebep olduğu kazalarının oluşturduğu belirtilirken, motosikletlerin karıştığı kazalarda ise ölümlerin büyük çoğunluğunun baş kısmına alınan darbeler sebebiyle gerçekleştiği aktarıldı. Raporda, ayrıca kask takmanın, kazalardaki ölüm riskini yüzde 40 ve ağır yaralanma ihtimalini ise yüzde 70 düşürdüğü açıklandı. 

Bu çerçevede Mersin’de yapılan denetimler dolayısıyla, kask takmadığı belirlenen 9 bin 822 sürücüye, idari para cezası verildiği ifade edildi. 

Bölgedeki yetkililer, denetimlere devam edeceklerini ve eksik belgeli, trafiği tehlikeye sokan ve vatandaşları rahatsız eden hiçbir araca izin verilmeyeceğini açıkladı.

Yorumlar (0)