Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama: Pasaport başvuruları için ek mesai

Yıl sonuna az bir süre kalırken pasaport başvurularında artış, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa sebep oldu. Günlük 48 bine yaklaşan talepler sebebiyle ek mesai başlatıldığı açıklandı.

YAŞAM 10.12.2022, 15:30
Nüfus Müdürlüğü'nden açıklama: Pasaport başvuruları için ek mesai

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, pasaport başvurularının karşılanabilmesi için ek mesai başlattı.

Genel müdürlük, basın yayın organlarında çıkan ve "Aralık ayında pasaport randevusu bulunmadığına" dair haberlere yönelik açıklama yaptı.

"Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir"

Uzun yıllar 2 milyona yakın olan yıllık pasaport talebinin, bu sene 10 Aralık itibarıyla 3 milyon 650 bini aştığı belirtilen açıklamada, yıl sonunda talebin ise iki katını bulmasının beklendiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Pandeminin ardından artan yoğunluk, yıl sonunun yaklaşması, dünyadaki çip krizi ve farklı sebeplerle önceki yıllarda günlük 8 bin olan pasaport başvurusunun günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara karşın hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemektedir. Ayrıca vatandaşımızın mağduriyetinin önüne geçmek ve talepleri en hızlı şekilde karşılayabilmek için hafta içi ve hafta sonu ek mesailer yapılmakta olup, kişi başı işlemler 8 dakikaya indirilmiş, randevu alım takvimi 15 güne çıkarılmıştır. Öte yandan ek randevu kapasitesi oluşturulmak için randevusuna icabet edemeyecek olan vatandaşların yerine aynı gün içerisinde randevu alınabilmesine imkan sağlanmıştır."

Yorumlar (0)