Normalleşme hızlı başladı: Dört bir yanda mekanlar doldu taştı 

1 Temmuz ile birlikte ülke genelinde normalleşmeye gidildi. Tüm şehirlerde mekanlar dolup taşarken mesafe ve maske kurallarına açık havada uyulmaması da dikkat çekti.  

YAŞAM 02.07.2021, 07:12 03.07.2021, 09:41
Normalleşme hızlı başladı: Dört bir yanda mekanlar doldu taştı 

Türkiye, aylar süren kısmi karantina döneminden 1 Temmuz itibarıyla çıktı. Salgına karşı uzun süredir uygulanan kısıtlamalar, vaka sayılarının günlük 6 bin altına inmesiyle birlikte esnetildi. Kapalı olan tüm mekanlar açılırken saat sınırlaması da kaldırıldı. Hem insanların sosyalleşmesi hem de esnafın yaralarının sarılması amacıyla başlatılan normalleşme sürecinde ülkenin dört bir yanındaki mekanlar doldu taştı. 

Maske ve mesafe hiçe sayıldı 

Sabahın ilk ışıklarına kadar pek çok mekanda devam eden eğlencelerde maske ve mesafe kurallarının hiçe sayıldığı görüldü. Mekanların kalabalık ortamında bulunmak istemeyenler ise şehir merkezlerindeki meydan ve turistik caddelerde yürüyüş yapmayı tercih etti. 



“Şu anda çok mutluyuz” 

Barış Karacelep isimli bir vatandaş: “Arkadaşımın bir buçuk sene önce açtığı restorana daha yeni gidebildim. Şu anda çok mutluyum. Evde olmaya alışmıştık ama sıkıntı ve stres doluyduk. Dışarıdaki yoğunluğu görünce bile çok mutlu oldum.” 

“Çok zor bir süreç atlattık” 

İşletme sahibi Tarık Tandoğan: “İşletme sahipleri olarak biz, bu süreçten çok etkilendik. Çok zor bir süreç atlattık. Aynı şeyler umarım tekrar yaşamayız. Çünkü gerçekten çok zordu.” 

Müzik yasağı henüz kalkmadı 

Sağlık Bakanı’nın son konuşmasında bildirdiği “müzik yasağının kaldırılması” konusu ise hala gündeme gelmedi. Bu sebeple müzikli eğlence mekanları, 00.00’da kapandı.  

Yorumlar (0)