Nöbetteki bir aile daha evlatlarına kavuştu

Diyarbakır annelerinin eyleminden etkilenerek güvenlik güçleriyle irtibat kuran ve örgütten kaçan terörist, teslim olduktan sonra ailesiyle buluştu.

YAŞAM 20.02.2020, 13:27
Nöbetteki bir aile daha evlatlarına kavuştu

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden etkilenerek güvenlik güçlerine teslim olan bölücü terör örgütü PKK üyesi 2 teröristten biri Batman'da ailesiyle buluşturuldu.

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi sayesinde bir ailenin daha evlat hasreti sona ermiş oldu.

Batman'dan 5 yıl önce kandırılarak dağa götürülen Ö.Ç ile gayri resmi eşi olduğu belirtilen Suriye uyruklu F.M, Diyarbakır annelerinin 171 gündür ara vermeden sürdürdüğü evlat nöbetinden etkilendi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM), istihbarat ve emniyet unsurlarının yardımları sayesinde bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kamplarından eşi F.M. ile kaçan Ö.Ç'nin ailesine müjdeli haber iletildi.

Emniyet ve istihbaratçıların yardımıyla bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan Ö.Ç'nin anne ve babası, Batman Emniyet Müdürlüğüne gelerek, burada işlemleri tamamlanan evlatları ile buluştu.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada oğulları Ö.Ç'ye gözyaşlarıyla sarılan anne ve baba, 5 yıllık hasretin ardından evlatlarını bağırlarına bastı.

Bölücü terör örgütü PKK'ya 2015 yılında Batman'dan katılan Ö.Ç, gayri resmi eşi Suriye uyruklu F.M ile Batman'da İl Emniyet Müdürlüğüne teslim olmuş, örgüt üyeleri "etkin pişmanlık" kapsamında tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlar tarafından "eylemlere karışmadıkları" tespiti çerçevesinde, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmışlardı.

Evladına kavuşan aile sayısı 9'a yükseldi

Bölücü terör örgütü PKK'ya eleman temin etmek için HDP tarafından kandırılarak çocuklarının dağa götürüldüğüne inanan aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapmaya başlamış, zamanla "evlat nöbeti" ismi verilen oturma eylemine çok sayıda yeni aileler eklenmişti.

"Evlat nöbetinde" evladına ilk kavuşan anne Hacire Akar olmuştu. (1)

Hacire Akar'dan sonra anne Hatice Ceylan, 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Cafer'e; (2)

Hüsniye Kaya, bölücü terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kızı Mekiye Kaya'ya; (3)

Babaanne Halime Kadran torunu İbrahim Halil Kadran'a; (4)

Baba Metin Açan oğluna; (5)

Baba Nizamettin Eşrefoğlu ve anne Aslıhan Eşrefoğlu 5 yıllık hasretin ardından oğullarına; (6)

Anne Gevriye Ayhan da 5 yıl süren ayrılığın ardından güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda'ya kavuşmuştu. (7)

Volkan Aslan da Erzurum İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucu PKK terör örgütünden kaçarak Şırnak ilinin Silopi ilçesinde dün güvenlik güçlerine teslim olmuştu. (8)

Son olarak emniyet ve istihbaratçıların yardımıyla bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan Ö.Ç. de, 5 yıllık hasretin ardından Batman Emniyet Müdürlüğünde anne ve babasıyla buluştu. (9)

Böylece Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yaparak "evlat nöbeti" tutan ailelerden evladına kavuşanların sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Yorumlar (0)