"Nişanlıma alyans alacağım" dedi, 30 bin liralık yüzük çaldı!

Adana'da bir kuyumcu dükkânına alyans alacağın söyleyerek giren bir erkek, 30 bin liralık yüzüğün bulunduğu tablayı alarak kaçtı.

YAŞAM 22.05.2020, 10:43
"Nişanlıma alyans alacağım" dedi, 30 bin liralık yüzük çaldı!

Adana'nın Seyhan ilçesinde bir erkek, Özlem Çoktay'ın kuyumcu dükkânına yüzünde cerrahi maske ile geldi. Söz konusu şahıs, nişanlısı ve kendisi için alyans almak istediğini ifade etti. 

Bunun üzerin Özlem Çoktay da alyansların yer aldığı tablayı tezgâhın üzerine koydu. 

Yüzüklere bakan şahıs, vitrinde bulunan bir alyansı da görmek istediğini söyledi.

Söz konusu şahıs, Özlem Çoktay vitrine yöneldiği anda 30 bin lira değerinde alyans yüzüklerin bulunduğu tablayı alarak kaçtı. 

Özlem Çoktay, durumu hemen polise ihbar etti. Yapılan ihbarın ardından polis, iş yerinde bulunan güvenlik kameralarına bakarak hırsızı yakalamak üzere harekete geçti. 

20 senedir kuyum işiyle uğraştığını ve işinden çok memnun olduğunu kaydeden Özlem Çoktay, ilk kez başına böyle bir olay geldiğini ifade etti. 

Özlem Çoktay, Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle işlerinin azaldığını ve bu zor süreçte böyle bir olayın gerçekleşmesinin kendisini maddi ve manevi anlamda çok yıprattığını aktararak, "Sezon yeniden başlayacakken başıma bu talihsiz olay geldi. Aslında buradaki mesele kadın bir kuyumcu olarak bu işi korkmadan yapmam. Ne yazık ki bu tür insanlar 'kadındır, zayıftır' deyip hedef görüyor ve böyle bir hamle yapıyor. Bunu yapıp insanların emeğini çalmasınlar." açıklamasını yaptı. 

Dükkânını 3 gün boyunca açamadığını ve korkudan uyuyamadığını belirten Özlem Çoktay, şüphelinin bir an önce yakalanması hususunda emniyet güçlerine güvendiğini söyledi.

Yorumlar (0)