Nisan ayında yağan kar, kartpostallık görüntüler oluşturdu 

Ülkenin pek çok yerinde etkili olan kar yağışı, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Özellikle Bolu Dağı bölgesinde etkili olan yağış, kısa sürede her yeri beyaza bürüdü. 

YAŞAM 09.04.2021, 11:13 09.04.2021, 16:30
Nisan ayında yağan kar, kartpostallık görüntüler oluşturdu 

Mevsimlerin sarkmasıyla birlikte “nisan karı” bazı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Ülke genelinde yüksek kesimlerde yağan kar, herkesi şaşkınlığa uğratırken fotoğraf tutkunlarını da sokağa dökmeye yetti.

Bolu Dağı, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunda etkili olan yağış, kısa sürede tipiye çevirdi. Buzlanmaya karşı önlemlerin alındığı yollarda tipi, sürücülerin görüş mesafesini kısa süreliğine düşürdü.



Kar kalınlığı artıyor

Kar kalınlığının 5 santimi geçtiği bölgelerde il özel idaresinin kar tuzlama ve küreme araçları nöbette bekliyor.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de sürücülere yardımcı olmak amacıyla bölgede teyakkuzda bulunuyor. Ekipler, sürücüleri, sollama yapmamaları, yakın sürüşlerden kaçınmaları ve hızlı gitmemeleri konusunda uyarıyor.

Bolu merkezde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Düzce yolunda geceden beri devam eden yağış, aynı şekilde Bilecik ve Kütahya’da da devam ediyor.



Bilecik’te gece saatlerinde başladı

Bilecik’te gece saatlerinde başlayan kar, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede şehrin genelini beyaza bürüdü. Meteoroloji, bölgedeki kar yağışının ve soğuk havanın birkaç gün daha devam edeceğini belirtiyor.



Domaniç ve İnegöl de kara teslim oldu

Bursa İnegöl ve Kütahya Domaniç’te yüksek yerlerde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Önlem alınmaması sebebiyle pek çok araç yolda kaldı. Sabah saatlerinde etkili olan sis sebebiyle de sürücülerin görüş mesafesi hayli düştü. 

Yorumlar (0)