Nisa Mihriban bebeği terk eden anne için istenen ceza belli oldu

İstanbul Pendik’te yaşanan olayda Nisa Mihriban olarak bilinen bebeği sokağa terk eden Ebru S. Hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

YAŞAM 11.04.2022, 12:18
Nisa Mihriban bebeği terk eden anne için istenen ceza belli oldu

İstanbul Pendik’te yaşanan olayda Nisa Mihriban olarak da bilinen Ebrar Nil bebeği sokakta bırakan Ebru S. Hakkında Terk suçu ile 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 20 yaşındaki şüpheli Ebru S.’nin kimlikteki adı Ebrar Nil S. Olan 3 aylık bebeğini 29 Mart tarihinde öğlen saatlerinde karnını doyurup uyuttuktan sonra bir puset içinde bir binanın yanında yer alan boş arsaya bıraktığı aktarıldı.

2 saat sonra bulundu

Aynı mahallede yaşayan Şaban adında bir vatandaşın yaklaşık 2 saat sonra bir bebeğin ağlama sesini duyduğunu ve bebeği bularak polise haber verdiğini belirten iddianamede olay yerine gelen ekiplerin bebeği hastaneye götürerek tedavi işlemlerinin başlatıldığı yazıldı. Ardından ise bebeğin 30 Mart tarihinde Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'ne teslim edildiği aktarıldı. İddianamedeki kamera görüntülerine göre boş bir arsaya bırakılan Ebrar Nil bebeğin öz annesinin bebeği bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldığı tespit edildiği vurgulandı.

Eşinden şiddet görmüş

Öte yandan iddianamede Ebru S.’nin savunmasına da yer verildi. İddianamede Ebru S.’nin 2019 yılında biriyle evlendiği, bu evlilikte bir çocuğun dünyaya geldiği ancak Ebru S.’nin eşinden şiddet görmesi üzerine evi terk ederek ailesinin yanına gittiği aktarıldı. Ailesinin bir müddet sonra kendisini yeniden evlendirmek istediği vurgulanan iddianamede şüpheli Ebru S’nin sosyal medya üzerinden tanıştığı Murat Ç. ile görüşmeye başladığı ve bu birliktelikten de hamile kaldığı ifade edildi.

Erken doğum nedeniyle bir süre yoğun bakımda kalmış

Karnının büyümesi üzerine 2021 yılının temmuz ayında kadın sığınma evinde kaldığı belirtilen Ebru S.nin 5 Ocak 2022 tarihinde ise Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ebrar Nil S.'yi doğurduğu belirtildi. Bebeğin erken doğum sebebiyle bir süre yoğun bakımda kalmak zorunda kaldığı da vurgulandı. Ebru S.’nin doğum yaptığından ailesinin ve başka birinin haberinin olmadığı belirtilen iddianamede şüphelinin kadın sığınma evine döndüğü ancak 6 aylık sürenin sona ermesinin ardından kendisinden kadın sığınma evinden ayrılmasını istedikleri ifade edildi.

2 yıla kadar hapis istendi

İddianamede şüpheli Ebru S.’nin bebeği boş arsaya bıraktıktan sonra zillere basarak olay yerinden uzaklaştığı ve çocuğu bıraktığı esnada herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığı aktarıldı. Ebru S.’nin kolay bulunması adına bebeği bir apartmanın önüne bıraktığı, bıraktıktan sonra bebeği alıp almadıklarını kontrol ettiği ve bebeğe bakacak maddi gücünün olmadığını söylediği hatırlatıldı. Öte yandan Ebru S.’nin bebeği ailesine söylemesi durumunda ailesinin bebeğe ya da kendisine zarar verebileceğini söylediği de aktarıldı. İddianamede tüm dosya kapsamında Ebru S.’nin Ebrar Nil S.’ye karşı terk etme suçunu oluşturduğu değerlendirmesinde bulunuldu. İddianamede şüpheli Ebru S.’nin söz konusu terk suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame değerlendirilmek üzere Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Yorumlar (0)