Nilüfer Gölü ve Nilüfer çiçeği yok olmak üzere

Kahramanmaraş'taki Nilüfer Gölü ve çevresinde yer alan nilüfer çiçeği kirlilik sebebiyle yok olma riskiyle karşı karşıya kalırken, gölün koruma altına alınması talep edildi.  

YAŞAM 28.06.2021, 09:29 29.06.2021, 09:34
Nilüfer Gölü ve Nilüfer çiçeği yok olmak üzere

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan ender bitkilerden biri olan nilüfer çiçekleri, Nilüfer Gölü'nün aşırı kirletilmesi yüzünden yok olma riskiyle karşı karşıya kaldı. 

Çiçekleri koparma cezası 73 bin TL

Koruma altında bulunan nilüfer çiçeklerini koparmanın cezası 73 bin TL olarak belirlenirken, Nilüfer Gölü’nün koruma altına alınmaması ve kirlilik sebebiyle çevresindeki çiçekler de yok olma tehlikesi yaşıyor.

Nilüfer çiçeklerinin türünün yok olmaması gerektiğini belirten fotoğrafçı Doğan Yenigül, "Nilüfer çiçekleri burada koparmanın cezası 73 bin TL. Evri Mahallesi'ndeki Nilüfer Gölü'nün korunma altına alınmasını talep ediyoruz. Daha önce de istenmesine rağmen şu ana kadar herhangi bir tedbir alınmadı. Nilüfer çiçekleri kirlilik yüzünden yok olma riski ile karşı karşıya geldi. Bir an önce yetkililerden Nilüfer Gölü'nün yok olmaması için tedbir alınmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı.







Yorumlar (0)