Niğde’de eski eşinin şiddeti sonucu felç kaldı, aylığı kesildi 

Boşanma aşamasında iken 10 sene önce eşi tarafından silahla vurularak yüzde 96 ağır engelli durumuna düşen Esma Demircan’ın raporu yüzde 76 olarak değiştirildi. Demircan ailesi artık bakım parası alamıyor ve yetkililere sesleniyor: “Adalet nerede?” 

YAŞAM 05.01.2022, 10:19
Niğde’de eski eşinin şiddeti sonucu felç kaldı, aylığı kesildi 

Niğde’de yaşayan 36 yaşındaki Esma Demircan, 10 sene önce eşine boşanma davası açtı. Bunu hazmedemeyen eski eşi ise eline aldığı bir silahla Esma Demircan’ı vurdu. Uzun tedavi sürecinin ardından omurilik felçli olarak hayatına devam etmeye çalışan Demircan şimdilerde 16 yaşındaki kızıyla birlikte hayata tutunmaya çalışırken bir darbe de hastane ve SGK’dan geldi. 

Ağır engelli raporu elinden alındı 

Esma Demircan, yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “Ailemin evinin önünde eski eşim tarafından 10 sene önce silahla vuruldum. Omurilik felçli olarak hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Beni vuran kişi hapse girdi ve boşandık. 10 senedir ben ve 16 yaşındaki kızım hayata tutunmaya çalışıyoruz. 2 sene önce rehabilitasyon merkezine gittim orada heyet raporu istediler. Yüzde 96 ağır engelli raporu verdiler ve bakım parası bağladılar.” 



“Raporum düşürüldü” 

Esma Demircan: “2 buçuk ay kadar önce bakanlık beni aradı ve raporumun yenilenmesi gerektiğini söyledi. Niğde Devlet Hastanesi’ne gittim. Ağır engelli raporum yüzde 76 engelliye düşürüldü ve bakım param kesildi. Ben 10 senedir omurilik felçliyim. Sonda ve hasta bezi kullanıyorum. Bunlar da kullandığım ilaçlar da raporlarda mevcut. Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz ettim beni Aksaray Devlet Hastanesi’ne yönlendirdiler. Oradaki heyet de yüzde 76 kısmi bağımlı raporu verdi. Heyet doktoru bana saçımı tarayıp tarayamadığımı sordu. Evet tarıyorum ama hala bez kullanıyorum. Son bir kez daha itiraz etme hakkım olduğunu söylediler. Bu kez de Kayseri Şehir Hastanesi’nden heyet raporu istediler. Bu benim son hakkım.” 

“Kızımla yaşam mücadelesi veriyoruz” 

Esma Demircan: “Bakım bağışı ve sosyal yardımlarla geçinen biriyim. 16 yaşında, lise birinci sınıfa giden kızım var. Okul servisi parası, yemek parası ve fatura parasını bakım parasından karşılıyorduk. Benim başka gelirim yok. Hem anne hem baba hem de engelli halimle bir bireyim. Tüm evin sorumluluğu benim üstümde. Lütfen yetkililer sesimi duysun.” 

Yorumlar (0)