Nesli tükenmekte olan vaşak, Rize'de ölü bulundu!

Rize'de ayağından asılmış halde ölü bulunan vaşak için yetkililer harekete geçti. Ekipler bu vahşeti yapanları bulmak için çalışmalara başladı.

YAŞAM 21.11.2019, 11:27 21.11.2019, 11:29
Nesli tükenmekte olan vaşak, Rize'de ölü bulundu!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Mollaveyis köyünde, bir işletmenin önünde türü tehlikede olduğu bilinen vaşak, ayağından asılmış halde vatandaşlar tarafından ölü bulundu. Katledilen vaşak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü harekete geçti.

Ayağından iple demirliklere bağlanmış şekilde ölü olarak bulunan vaşak için ilçe Jandarma Komutanlığı ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri konunun aydınlatılması için çalışmalara başladı. Yetkililer tarafından alınan vaşak, incelenmek üzere laboratuvara götürüldü.

Hayvanın fotoğraflarına ulaşan MHP Çamlıhemşin İlçe Başkanı Eyüphan Zararsız, konuyu yetkili mercilere bildirdiğini ve konuyla ilgili detaylı çalışmanın yürütüldüğünü ifade etti. Zararsız İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hayvan sever biri olarak tanındığını ve bu yüzden olayı fark eden vatandaşların vaşağın fotoğrafını çekip kendisine yolladığını ifade etti. Zararsız, daha sonra olayı Kaymakamlığa ve İlçe Jandarma Komutanlığına konuyu iletti. Dünyada nesli tükenmekte olan vaşak için kilometrelerce yol gelip fotoğraflar çeken yerli ve yabancı fotoğrafçıların olduğunun da altını çizen Zararsız, bu vahşeti yapanların en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini ve yetkilileri göreve davet ettiğini söyledi.
 

Yorumlar (0)