Nesli tükenme tehlikesinde: Muğla'da görüntülendi

Muğla'da nesli tükenme tehlikesi altında olan karakulak ve iki yavrusu ormanlık bölgeye konumlandırılan fotokopana takıldı.

YAŞAM 22.01.2023, 01:32
Nesli tükenme tehlikesinde: Muğla'da görüntülendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Dr. Yasin İlemin tarafından bölgeye konumlandırılan fotokapan, bir karakulağı ve iki yavrusunu kayda aldı.

İlemin, yabani kedilerin videosunu kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bahse konu görüntüler çok sayıda kişi tarafından seyredildi ve paylaşıldı. Genel itibarıyla gece ava çıkan karakulağın ağır adımlarla, iki yavrusunun ise arkasından koşarak ilerlediği görüldü.

"Türkiye'nin güneybatısına sıkışmış vaziyetteler"

Yasin İlemin, basın mensuplarına, karakulak ailesine an itibarıyla bir isim koymadığını, yakından takip etmeyi sürdüreceğini kaydederek, şu sözleri sarf etti:

"Bu ender yabani kedi türü Türkiye'nin güneybatısına (Antalya-Muğla) sıkışmış ve dünya genelindeki diğer karakulak popülasyonlarından tamamen izole bir biçimde bütün olumsuzluklara karşın hayata tutunmaya çalışıyor.

Orman yangınları, kaçak avlanma ve habitat tehditlerini bertaraf edebilmek için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlar da eğer bitkin, yaralı veyahut ölmüş bir karakulak gördüğünde bizlerle iletişim kurarak türün koruması için bilimsel faaliyetlere destek verebilir."


(Arşiv)

Yorumlar (0)