Nefis Yemek Tarifleri Islak Kek

Evde ıslak kek yapmak aslında sanıldığı kadar çok zor bir iş değildir. Eğer zamanlamayı doğru ayarlarsanız harika ıslak kekler yapabilirsiniz.

YAŞAM 27.02.2021, 22:43
Nefis Yemek Tarifleri Islak Kek

Evde browni tadında ıslak kek yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yoktur. Üç adet yumurta, bir buçuk su bardağı şeker, bir buçuk su bardağı süt, bir su bardağı sıvı yağ, bir paket kakao, bir paket kabartma tozu, bir paket vanilya ve iki su bardağı elenmiş un ile harika bir ıslak kek yapabilirsiniz. Islak kekin sosu için ise bir su bardağı kakaolu karışım yeterli olacaktır.

Islak kek Nasıl Yapılır?

Islak kek yapmak için ilk önce bir kaba yumurta ve şeker eklenir. Bu karışımı çırparak devam ederken bir yandan da süt, sıvı yağ ve kakao gibi temel malzemeleri eklemelisiniz. Bu malzemeleri de ekledikten sonra tekrar çırpmaya başlayabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz kekin sosunu bu karışımdan elde edeceğiz. Yani isterseniz biraz fazla sos için bir kısmını ayırabilirsiniz. Kalan karışımın üstüne daha sonra kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra kek hamurunu bir tepsiye ya da borcama dökün. Hamuru yaklaşık 170 derece olan fırına atın ve 30-35 dakika kadar pişirin.

Kek hamurunun pişmesini beklerken üzeri için ayrılan karışımı uygun bir tavaya alın ve üzerine süt ilave edin. Sütlü karışımı 5 dakika kadar ocakta kaynatın. Fırından çıkarılan kekin sıcaklığının geçmesini bekleyin ve daha sonra üzerine yavaş yavaş kaynattığınız sosu dökmeye başlayın. Daha sonra ıslak kekin üzerine isteğe göre ceviz gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Kekin sosunun yere iyice yayılması ve güzelce çekmesi için hamuru 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlendirdikten sonra servis etmeye başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar (1)
betül 3 yıl önce
bu oyun