Nefes kesen yarışma! 3 bin lira ödül için 15 metrelik börek yedi

Bursa’da 3 bin lira ödüllü börek yeme yarışması gerçekleştirildi. Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada birinci olan Erdem Salman, 10 dakika içinde 15 metre 60 santimetre uzunluğundaki böreği yemeyi başardı. 

YAŞAM 28.05.2022, 11:59 29.05.2022, 09:19
Nefes kesen yarışma! 3 bin lira ödül için 15 metrelik börek yedi

Görükle’de bu sene 7’incisi gerçekleştirilen börek yeme yarışması, bir kez daha renkli görüntülere sahne oldu. 3 bin liralık ödülü kazanabilmek için kıyasıya mücadele eden yarışmacılar, metrelerce börek yemeye çalıştı. Yarışmanın galibi ise Erdem Salman oldu. 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 15 metre 60 santimetre uzunluğundaki böreği bitiren Salman, 3 bin liralık ödülün de sahibi oldu. Yarışmanın ikincisi ve üçüncüsü ise 500’er liralık hediye çeki ile ödüllendirildi. 

“Bu yarışma için 1,5 gündür bir şey yemiyordum”

Günlerdir kendini bu yarışmaya hazırladığını dile getiren Erdem Salman, “Ben yaklaşık 1,5 gündür bir şey yemiyordum. Bu yarışma için özel bir hazırlanma sürecim oldu. Aslında hedefim Bursa’mızın da plakasını temsilen 16 metre uzunluğunda börek yemekti. Ancak 15 metre 60 santimetrede kaldık. Çok şükür birincilik geldi. Ancak hiç kolay bir yarışma değil. Ben de epey zorlandım. Bir süre sonra gerçekten mide kabul etmiyor. Birinciliği elde eder etmez hemen lavaboya koştum zaten. Önümüzdeki yıl bir kez daha bu yarışmada mücadele edeceğim. Seneye de birinciliğimi perçinlemek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“Dünyanın farklı ülkelerinden 49 yarışmacı mücadele etti”

Yarışmayı düzenleyen börek firmasının sahibi Hasan Acar ise yaptığı açıklamada, çok heyecanlı bir günü geride bıraktıklarını dile getirerek, “Börek yeme yarışmasının bu sene 7’incisini gerçekleştirdik. Artık geleneksel bir hal almış durumda. Organizasyona sadece kendi vatandaşlarımız katılmadı. Dünyanın farklı ülkelerinden 49 yarışmacı mücadele etti. Birinci olan arkadaşımızı hakikaten tebrik etmek gerekiyor. 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 15 metre 60 santimetre uzunluğundaki böreği yemeyi başardı. Böylelikle 3 bin liralık ödülü de ona hediye etmiş olduk. 15 metre 60 santimetre demek, 6 kilogram börek demek. Hakikaten kendisini ayakta alkışlıyoruz. Şuan dünyanın en uzun börek yeme yarışması Bursa’da bulunuyor. İnşallah bu rekoru muhafaza edip, ilerleyen yıllarda da bu yarışmamızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

“Ben hayatımda böyle bir yarışma görmedim”

Organizasyonda mücadele eden Nijeryalı yarışmacı ise yaptığı açıklamada, “Ben hayatımda böyle bir şey görmemiştim. İlk defa Bursa’da gördüm. Çok heyecanlı ve keyifli bir yarışma oldu. Birinci olan yarışmacı 15 metreden uzun börek yemeyi başardı. Bu akıl almaz bir durum. Çünkü ben sadece 5 metre yiyebildim. Hiç kolay bir yarışma değil. Dışarıdan kolay gibi gözükebilir ama bir süre sonra çok kötü oluyorsunuz. Bir süre sonra börek yiyemedim ve çok zorlandım. 5 metreyi yedikten sonra da bıraktım zaten. Ama çok keyifli ve eğlenceli bir yarışmaydı. Düzenleyen ve emek harcayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu tür organizasyonlar daha da artar” dedi. 



Yorumlar (0)