Nasıl olduğu bilinmiyor: Afyonkarahisar'da '1 kilometrelik' yarık

Afyonkarahisar'a bağlı Bolvadin ilçesinde yaklaşık olarak 1 kilometre uzunluğunda, derinliği yer yer 1-2 metreye ulaşan yarık oluştu. Bölge halkını oldukça tedirgin eden yarığın nasıl oluştuğuna ilişkin inceleme başlatıldı.

YAŞAM 15.06.2021, 21:32 16.06.2021, 15:54
Nasıl olduğu bilinmiyor: Afyonkarahisar'da '1 kilometrelik' yarık

Derekarabağ köyü yolu ve bölgedeki tarım arazilerinde bu sabah yarıklar meydana geldiğini görenler, Bolvadin Özel İdare Müdürlüğü personellerine ihbarda bulundu.

1 kilometre uzunluğunda

Bölgeye ulaşan ekipler, gerçekleştirdikleri incelemede uzunluğu 1 kilometre, derinliği ise 1-2 metreye ulaşan yarıklar olduğunu tespit etti.

İş makinesi ile taşınan kumla, yoldaki yarıkların üstü kapatıldı.

Bolvadin Kaymakamı Adem Öztürk, Bolvadin Özel İdare Müdürü Hüseyin Keskin ve güvenlik güçleri de bölgede inceleme gerçekleştirdi.

Daha önce de görülmüş

Yurttaşlar, kendilerini tedirgin eden durum ile ilgili AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından inceleme gerçekleştirilmesini istedi. AFAD, yarıkların nasıl meydana geldiğini tespit etmek için uzman ekip görevlendirdi.

Benzer olayların, evvelki senelerde yakın bölgedeki Dipevler köyü ile Bolvadin'in çeşitli mahallelerinde de görüldüğü öğrenildi. Söz konusu bölgeden bir fay hattının geçtiği, çukur ve yarıkların bundan kaynaklanmış olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)