Namaz Vakti Nasıl Hesaplanır?

İslamiyet’in yoğun bir şekilde yaşandığı, halkın %98’inden fazlasının Müslüman olduğu Türkiye’de namaz vakti bilgisi paylaşan pek çok web sitesi var.

YAŞAM 05.09.2020, 12:19
Namaz Vakti Nasıl Hesaplanır?

Ancak, bunlardan hiçbiri Namazvakti.com kadar ziyaret edilmiyor. Namaz vakti denildiğinde akla ilk gelen bu özel site, gün içerisinde 5 vakit namaz saatleri bilgisini şehir şehir, ülke ülke paylaşabiliyor. Kıble açısından yıllık namaz vakitlerine kadar pek çok detayın yer aldığı Namazvakti, bulunduğunuz coğrafi konum ve bağlantının geldiği IP adresi üzerinden otomatik olarak bilgi çekiyor ve sizlere doğru namaz vakitlerini bulunduğunuz coğrafyaya göre bildiriyor.

Namaz vakti özellikle de 5 vakit namaz kılmak isteyen Müslümanların yoğun bir şekilde aradığı ve namaz vakitlerini öğrendikleri web aramasıdır. Bu aramalar için özel uygulama da bulunuyor. Namaz vakti uygulamaları tarafından sunulan hizmet, tam 44 farklı dilde yansıtılmaktadır. Bu ülkeler arasında Polonya, Japonya, Çin, Azerbaycan, Bosna, Gürcistan, Somali ve daha pek çok ülke bulunuyor.

Namaz Vakti İstanbul

Namazvakti tarafından bulunduğunuz coğrafi konum IP adresiniz üzerinden otomatik olarak tespit edilir ve bağlantı kurduğunuz şehre özel namaz vakitleri sizlere ulaştırılır. İmsâk, Güneş, Öğle, İkindi, Akşam ve Yatsı bilgilerini ayrı ayrı paylaşan Namaz Vakti, ek olarak bir sonraki vakte ne kadar süre kaldığını da geri sayım şeklinde sizlere yansıtmaktadır. Örneğin, Namaz vakti öğrenmek istediğiniz şehir İstanbul ise bağlantı kurduğunuz ilin aynı il olması durumunda namaz vakitleri karşınıza otomatik olarak çıkıyor. Eğer sisteme farklı bir il veya ülkeden bağlanıyorsanız, bu durumda isteğe bağlı arama gerçekleştirebilirsiniz.

Namaz Vakti Nasıl Hesaplanır?

Namaz vakitleri hesaplamasını öğrenmek istiyor, ancak nasıl hesaplanır bilmiyorsanız, bu hesaplamayı yapmak için Namazvakti.com sitesinden ilgili PDF dokümanlarını indirebilirler. Namazvakti, sunmuş olduğu hizmetler dâhilinde önemli link ve dosya paylaşımları sağlamaktadır. Bu doğrultuda sunulan hizmetlerden biri de namaz vakitlerinin nasıl hesaplanacağına dair bilgileri içeren PDF formatlı dosyalardır. Farklı dillerde hazırlanan bu dosyaları sistemden indirebilir ve internet erişiminiz olmayan her noktadan doğru vakit hesabını yaparak namaza durabilirsiniz. Namaz vakti nasıl hesaplanır PDF dosyası için tıklayın: https://www.namazvakti.com/tr.1.pdf

Yorumlar (3)
semih uçar 4 yıl önce
site açılırken otomaitk konum tespiti yapmıyor. aradığınız şehrin adını sağ üstte bulunan şehir arama kısmına yazmanız lazım. yani hatalı bilgi şu anda verdiğiniz:)
Konya Selçuklu lşıklar 2 yıl önce
Konya Selçuklu lşıklar 2 yıl önce
Namaz vakitleri