Müteahhit 'satılık ev oyunu' oynadı: 30 senelik evlerinden oldular

İstanbul Maltepe’deki bir müteahhit evleri farklı kişilere satınca 30 senelik ev sahipleri evlerinden oldular. Kiraya çıkmak zorunda kalan ev sahipleri, yaşadıkları duruma tepki gösterirken zamanında peşin parayla ödeyip aldıkları evlerinin kendilerine geri verilmesini istedi.

YAŞAM 22.04.2022, 17:20
Müteahhit 'satılık ev oyunu' oynadı: 30 senelik evlerinden oldular

İddiaya göre Maltepe'de bir müteahhidin, 30 sene önce inşaatını tamamladığı apartmanın dairelerini birden çok kişiye sattığı gün yüzüne çıktı. Seneler sonra birden ortaya çıkan toprak sahibi varislerin de dava açmasıyla ev sahipleri yaşadıkları evlerinden çıkmak zorunda kaldı. Karşılaştıkları bu duruma tepki gösteren ev sahipleri, evlerini zamanında peşin parayla aldıklarını söyledi. Ayrıca apartman sakinleri, toprak tapularının da iptal edilmiş olduğunu söyledi. Toprak sahibinin varisleri ile anlaşma yapabileceklerini söyleyen eski ev sahipleri, varislerden ‘apartmanı yıktırıp karşısına oturup kahve içeceğim' yanıtını aldı.

“Toprak sahibine Müteahhit 3 daire vermiş”

Yaşanan talihsiz olayda müteahhidin evleri birden çok kişiye sattığını söyleyen apartman sakinlerinden Seda Çubukçu, “Bu apartmandan evleri satın aldığımız dönemde dairelerimizi müteahhidin 2. kişilere de yeniden satıldığını öğrendik. O dönemde biz mağdur olan kişilerin harcadığı paraları kendi cebimizden ödedik. Yeter ki biz evimizden olmayalım dedik. Bizler bu sorun halloldu diye zannederken müteahhidin, arsa sahibine de 3 ev verdiğini yeni öğrendik. Seneler sonra arsa sahibinin varisleri bizlere dava açtı. Karşı taraf ile konuyu çözüme ulaştırmak istedik, ama olumlu geri dönüş almadık. Son görüşmemizde de ‘apartmanı yıktırıp karşısına oturup kahve içeceğim' dedi. Bu saatten sonra bizler sahibi olduğumuz evlerimizi kaybetmiş olduk ve 30 senenin sonunda hepimiz kiracı olduk. Yılların birikimi aniden yok oldu. Yaşanan bu olaydan dolayı hepimiz mağdur olduk. Yetkililerin bu konuya acil çözüm getirmesini talep ediyoruz” dedi.

“Geçmiş kira ücretlerini de talep ediyorlar”

Yaşanan bu olaydan sonara toprak tapularının da geçersiz sayıldığını ifade eden Seda Çubukçu, “30 sene boyunca avukatlara ve mahkemelere ödediğimiz ücretler iki ev parasını bile geçti. Ayrıca arsa varisleri, bizden birde geçmiş10 yıllık kira bedelini talep ediyor. Şimdi de onun sonuçlanması için bekliyoruz. Bu sebepten de para ödeyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)