Müşterisini yere yatırıp boğazını sıktı, trafikten men edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir taksici, yoğun trafiğe girince sinirlenerek kadın müşterisine tokat attı. Daha sonra da arabadan inerek uzaklaşmaya çalışan kadını yere yatırarak boğazını sıktı. Olayın gerçekleştiği 34 TDH 90 plakalı taksinin izin belgesinin askıya alındığı ve trafikten men edildiği öğrenildi. 

YAŞAM 02.06.2020, 10:05 02.06.2020, 16:30
Müşterisini yere yatırıp boğazını sıktı, trafikten men edildi!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Fas uyruklu bir kadına taksici saldırdı. Saldırı, Şubat ayında gerçekleşti. 

Alınan bilgiye göre, Kocaeli'de çocuk bakıcılığı yapan Fas uyruklu 24 yaşındaki Chaıme H. doğum yapan ablasını görmek üzere İstanbul'a geldi.

Taksim'de bir otele kalan Chaıme H. otelden çıkarak Cengiz K. (39) denetimindeki taksiye bindi.

Taksici, kadının Kasımpaşa'ya doğru gitmek istediğini belirtmesinin ardından yola çıktı. Yoğun trafiğe kalan taksici, bir anda öfkelenerek söylenmeye başladı.

Fas uyruklu kadın, taksicinin söylediklerini anlamayınca tartışma çıktı. Tartışma şiddetlenince taksici Cengiz K, kadın müşteriye tokat attı.

Kadının cebinden parayı alıp uzaklaştı

Bir anda şaşkınlığa uğrayan Chaıme H. taksiden inerek uzaklaşmaya çalıştı. Fakat taksici, 22 TL tutan ücreti almak üzere aracından inerek kadının arkasından gitti. Fas uyruklu kadın, kendini korumak amacıyla çantayla vurdu. Taksici de kadını yere yatırarak boğazını sıktı. Daha sonra da kadının cebinden aldığı 30 TL'yi alarak uzaklaştı. 

Ambulansla hastaneye kaldırıldı

Kadın, yaşanan olayın ardından polise ihbarda bulundu. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Devriye Ekipler Büro Amirliği görevlileri, yapılan ihbarın ardından olay yerine geldi ve kadın ile konuşarak taksinin plakası ile sürücünün eşkâli konusunda bilgi aldı. Şiddete uğrayan kadın, olay yerine gönderilen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Taksici serbest bırakıldı

Darp raporu alan Chaıme H. daha sonra emniyete giderek şikâyetçi oldu. Bunun üzerine polis ekipleri, taksinin plakasından sürücüsüne ulaştı. Yapılan çalışma neticesinde taksici Cengiz K. gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan taksiciye, "kasten yaralama" suçundan adli işlem gerçekleştirildi. Cengiz K. ifadesi alındıktan sonra ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Trafikten men edildi

Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES), taksi sürücüsünün "Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi"ni süresiz olarak iptal etti.

Öte yandan, olayın gerçekleştiği 34 TDH 90 plakalı taksinin izin belgesi askıya alındı. Taksinin trafikten men edildiği de öğrenildi. 

Yorumlar (0)