Muş’ta süt kuzularının anneleri ile buluşma anı renkli görüntülere sahne oldu

Muş’ta dünyaya yeni gözlerini açan süt kuzularının her sabah kapıların açılması ile birlikte annelerini bulmak için koşuşturmaları, renkli görüntülere sahne oldu.

YAŞAM 16.02.2021, 23:19 17.02.2021, 16:02
Muş’ta süt kuzularının anneleri ile buluşma anı renkli görüntülere sahne oldu

Şehir merkezine bağlı Ağaçlık köyünde hayvancılıkla uğraşan besiciler, dünyaya yeni gözlerini açan süt kuzularını günde 2 kez anneleriyle bir araya getiriyor. Küçükbaş hayvanların beslenmesinin akabinde anneler, yavrularını sesinden ve kokusundan tanıyarak emzirmeye başlıyor. Kapıların açılması ile birlikte koşuşmaya başlayan sevimli kuzular, renkli görüntüler oluşturuyor.

Kuzuların anneleri ile buluşmasında şirin görüntüler meydana geldiğini anlatan dernek başkanı Nimet Salkım, şehirde küçükbaş hayvancılığın iyi bir noktada olduğunu ve ülke genelinde 1 milyon 200 bin civarında küçükbaş hayvan sayısına sahip olduklarını dile getirdi. 

Ağaçlık köyünde hayvancılıkla uğraşan sürü sahibi Saim Oğlağo, “Hayvancılıkla uğraşıyorum. Yaklaşık olarak 650 küçükbaş hayvanım var. Yarısı doğum yaptı, yarısı an itibarıyla doğum yapmadı. Yeni doğan kuzular anneleri ile buluştuğu zaman, bizler de tüm günün stresini onlara bakarak atıyoruz. Anneler yavrularıyla buluşunca, çok güzel görüntüler meydana geliyor.” şeklinde konuştu.









Yorumlar (0)