Muş’ta sel felaketi! 3 kişi yaralandı

Muş’ta gerçekleşen sel felaketinde 4 ev ve 2 ahır zarar gördü, 3 kişi yaralandı.

YAŞAM 20.10.2019, 16:08
Muş’ta sel felaketi! 3 kişi yaralandı

İHA'nın haberine göre, Muş Dilimli köyünde dün akşam şiddetli yağışın sebep olduğu selde 2 ahır ve 4 ev sular altında kaldı. 1 ev de tamamen kullanılamaz duruma geldi.

Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, AFAD, DSİ ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışma yürütmeye başladı. Sele kapılan ve ayağı iki yerden kırılan Sadi Bozkurt, sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Evi sel basan köy sakinlerinden 5 çocuk annesi Fadime Dora, selden canlarını zor kurtardıklarını ifade etti. “Dün gece saatlerinde sele uğradık, bir afet yaşadık. Eşyalarımızın tamamı çamur altında ve kullanılmaz halde. Önümüz kış olduğu için kalabileceğimiz bir barınak yok. Devletimizden yardım istiyoruz. Samanımızın tamamı da sular altında kaldı. O samanlarımızı kış aylarında hayvanlarımıza veriyorduk. Mecburen hayvanların yemi için de bir çözüm bulmamız gerekiyor. Yetkililerden bir çözüm istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

Dün gece selin gerçekleştiğini ve kardeşinin iki yerden ayağının kırıldığını ifade eden Ali Bozkurt ise, “Dün gece yağmur yağdı ve sonra sel oldu. Kardeşimle çocukları kurtarmaya çalışırken ben ve kardeşim sele kapıldık. Kardeşimin o sırada ayağı kırıldı. Köye ambulans gelip kendisini hastaneye götürdü. Çok şükür can kaybı yok, ama yaralımız var” dedi.

Dün gece büyük bir felakete maruz kaldıklarını belirten Dilimli Köyü Muhtarı Nizamettin Subaşı, “Ev ve ahırlarımız hasar gördü. Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok, ama köy içi hasarımız var. Afet sırasında sabaha kadar bizlere burada destek veren jandarma, İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD ekiplerine teşekkür ederiz. Selden dolayı 3 yaralımız var. Bir vatandaşımızın iki yerden ayağı kırılırken, 2 vatandaşımız ise tedavilerinin ardından evlerine getirildi ve durumları iyi.” diye konuştu.

Yorumlar (0)