Muş’ta köylü şaşkına döndü: Bir gün önce bahar havası, ertesi gün 2 metre kar!

Muş’ta bin 600 rakımı bulunan Yukarıyongalı köyünün sakinleri, bir gün önceki bahar havasına karşın ertesi sabah 2 metre karla köyleri karın altına gömülünce şaşkına uğradı.

YAŞAM 20.02.2021, 15:24 21.02.2021, 14:20
Muş’ta köylü şaşkına döndü: Bir gün önce bahar havası, ertesi gün 2 metre kar!

Muş merkeze 50 kilometre mesafede yer alan Yukarıyongalı köyü, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte kara teslim oldu. Bir gün öncesinde bahar havası olan köyde, sabahın ilk ışıklarıyla köy sakinleri gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Vatandaşlar evlerinin, traktörlerin ve araçlarının karlar altında kaldığını gördü.

Dışarıya asılan çamaşırlar soğuktan dondu

Akşam köydeki vatandaşların dışarıya kuruması için astığı çamaşırlar soğuktan dondu. İş makinelerinin de giremediği sokaklar köy sakinlerinin yardımlaşmasıyla güçlükle açıldı.

Vatandaşlar patika yollarda ulaşımlarını sağlayarak, araçların üzerindeki kar kütlelerini de kürek aracılığıyla temizledi.

“2 metre kar yağmış”

Eyüp Omur, dün köyde çok az düzeyde kar olduğunu kaydederek, “Geceleyin yattık, sabah uyandığımız zaman bir metrenin üzerinde karın yağdığını gördük. Kimi yerlerde fırtınanın dolmasıyla beraber 2 metreye yakın kar oluşmuş. Sabahtan beri kürekle köyün içini kapıların önünü temizliyoruz. Araçların önünü şu anda temizliyorum ki araçlar kar altından çıksın ve iş makinesinin olası bir araç zararının önüne geçilsin. İş makineleri ara sokaklara giremediğinden kürekle patika yol açmaya mecburuz. Yolları açmamızın nedeni komşularımıza gidip gelebilmek.” dedi.

Yorumlar (0)