Muş’ta ekiplerin zorlu mücadelesi! 5 metreye çıktı...

Muş’ta karla mücadele ekipleri, karın altındaki bölgelere ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Birikme alanlarında kar kalınlığının 1,6 metre – 5 metre arasında olması ekipleri bir hayli zorluyor.

YAŞAM 18.01.2021, 10:55 19.01.2021, 10:25
Muş’ta ekiplerin zorlu mücadelesi! 5 metreye çıktı...

Muş’ta etkisini sürdüren fırtına ve kar yağışı yaşamı olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor.

Tipiden dolayı ekipler köylere ulaşmakta zorluk çekiyor. Kar kalınlığının boyu ise kimi noktalarda çalışma yapılmasını zorlaştırıyor.

Karla mücadelede zorlu mesai

Merkeze bağlı olan 9 köy ve 22 mezra için ulaşımın sağlandığı köy yolunda gece gündüz çalışan İl Özel İdaresi ekiplerince görüşün 2-3 metreye kadar düştüğü kimi yerlerde çalışmalara ara verilmek durumunda olabiliyor.

Ekipler yoğun bir çabanın sarf edildiği köylerin ulaşımını sağlarken büyük bir fedakarlıkta bulunuyor.

“Yolları açıyoruz, 40 dakika sonra yeniden kapanıyor”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeymus Yentir, köylere yoğun kar ve fırtınadan dolayı ulaşamadıklarını aktararak, ilerlemekte zorluk çektiklerini ifade etti. Rakımı bin 500’ün üzerindeki köy yollarının bütünüyle ulaşıma kapandığını söyleyen Yentür, “Yolların açılmasının 40 dakika sonrasında yeniden kapanıyor. Yüksek yerlerin yol çalışmalarından ötürü şu anda 16 ekip ve 35 personelimiz karla mücadele çalışması yürütüyor.

Şehrimizde ovaya düşen kar az görünse dahi yüksek yerlerde havanın soğuk olmasından 1 metre 60 cm kar olduğu bilgisi geliyor.

Tipi ve fırtınadan içbükey alanlar için yer yer 4-5 metreye dek karın toplandığını da görüyoruz. Ekiplerimiz büyük bir seferberlik içerisinde. Yolları açıp vatandaşa ulaşımı sağlamakla mükellefiz.” dedi.

Yorumlar (0)