Muş’ta 15 metrelik kar yolları kapattı, köy yolu 1 haftada açıldı 

Kar yağışının etkili olduğu Muş’ta, hayat şartları olumsuzluğunu koruyor. Üçevler köyünün 4 aydır kapalı olan 23 kilometrelik yolu, 1 haftalık yoğun çalışma sonrasında açılabildi. 

YAŞAM 08.04.2021, 16:13 09.04.2021, 11:51
Muş’ta 15 metrelik kar yolları kapattı, köy yolu 1 haftada açıldı 

Muş'taki yoğun kar yağışı ile pek çok köy yolu yine ulaşıma kapandı. 4 aydır yolu kapalı olan Üçevler köyü için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu.



15 metrelik kar ile yolu kapanan köy için ekipler 1 hafta boyunca sürekli çalıştı. Tam açıldı derken tekrar kapanan yol, ekiplere, “çile çektirdi”.



2 kere çığ düştü



Tipi, fırtına ve yoğun kar yağışının etkili olduğu Üçevler köyü yolunda ulaşım 4 aydır kapalıydı. Geçen hafta içinde başlayan yol açma çalışmaları mümkün olduğunca hızlı ve dikkatli şekilde devam ediyordu.



Kentte kapalı kalan tek köy yolu olan Üçevler yolu, ekiplerin kardan tüneller açması ile erişime açılmak istenirken 2 kez çığ düştü.



Her defasında ekiplerin baştan başladığı açma çalışmaları, havadan drone ile görüntülendi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise bu yıl kış şartlarının ağır seyrettiğini, 64 iş makinesi ve 90 personel ile çalıştıklarını belirtirken sezonu kazasız kapatmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyor.

Yorumlar (0)