Müsilajdan temizlenen Marmara Denizi kıyılarının havadan öncesi ve sonrası

Marmara Denizi’nde müsilaj temizleme çalışmaları hızla devam ederken güney kıyılardaki değişimler havadan görüntülendi. Kıyılardaki deniz salyaları yok denecek kadar azaldı. 

YAŞAM 05.07.2021, 13:04 05.07.2021, 14:33
Müsilajdan temizlenen Marmara Denizi kıyılarının havadan öncesi ve sonrası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 8 Haziran’da başlattığı “Marmara Denizi Koruma Eylem Planı” kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Deniz salyasının hızlı şekilde temizlendiği Marmara Denizi’nde gün içinde yüzlerce metreküp müsilaj toplanıyor.



Aradan geçen yaklaşık bir aylık sürede denizin 592 bölgesinde yürütülen çalışmalarda 10 bin 500 metreküp müsilaj toplandı ve bertaraf edildi. 592 bölge içinde kalan güney kıyıları ise bugün havadan görüntülendi. Güney kısmın büyük oranda temizlendiği dikkat çekti. 



Güney kıyıları havadan görüntülendi 



Drone ile havadan görüntülenen Bursa Gemlik Körfezi, Mudanya açıkları, Güzelyalı sahili, Yalova kent merkezi, Altınova, Topçular Feribot İskelesi, Çınarcık Esenköy, Armutlu, Balıkesir Erdel, Çanakkale kent merkezi, Lapseki, tarihi Gelibolu yarımadası, Kilitbahir, Seddülbahir ve Eceabat’ta eski ve yeni durumların karşılaştırmaları yapıldı. 



Sahillerin temiz halini gören vatandaşların balık tutup denize girdiği görüldü.  

Yorumlar (0)