Muş'ta çocukları dağa kaçırılan 2 aile, HDP il binasının önünde

Muş’ta 2 aile, çocuklarının PKK tarafından kaçırılmasında sorumlu tuttuğu HDP’nin, il başkanlığının önünde oturma eylemi düzenledi.

YAŞAM 07.04.2021, 12:49 07.04.2021, 16:56
Muş'ta çocukları dağa kaçırılan 2 aile, HDP il binasının önünde

Diyarbakır annelerinin, çocuklarına kavuşmak için başlattıkları eyleme destek verdiklerini aktaran Özcan ve Teker aileleri, Muş’ta HDP’nin il başkanlığının önünde eylem yaptı.

“Bunların Kürtlerle ilgisi yok”

Çocuğunun dağa kaçırıldığını söyleyen Şemsettin Özcan, Diyarbakır’da yapılan eylemi Muş’ta devam ettireceklerini açıkladı. Çocukları kaçırılan bütün ailelere destek çağrısı yapan Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP’liler oğlumu götürüp PKK'ya verdi. HDP olmasa böyle bir şey yaşanmazdı. Demirtaş'ın annesi de Diyarbakır'a gelip oğlunu devletten istiyor. Sen git oğlunu PKK'dan al, gel çadırda otur. PKK mahvetti bizi. Bu HDP'nin Türkiye'ye faydası yok. Aylardır Diyarbakır'da HDP binasının önünde yağmurun ve soğuğun altındayız. 'HDP, biz Kürtlerin hakkını koruyoruz.' diyor ama bunların Kürtlerle ilgisi yok. Burada hepimiz Kürt'üz ama bunlar Kürt değil."

“HDP bizim düşmanımızdır”

Hem Diyarbakır’da hem de Muş’ta eylemlerine devam edeceklerini söyleyen Özcan, çocukları kaçırılan başka ailelerin de olduğunu belirtti ve şunları aktardı:

"Çocukları kaçırılmış başka aileler var. O aileler de gelsin bizimle eyleme katılsın. Tüm aileleri buraya davet ediyorum. Bu HDP'ye oy vermeyin, HDP bizim düşmanımız. 2015’te oğlumu kaçırdılar. Ardından 45 gün sonra kaçtı polise teslim oldu. Ama darbeden sonra merkezden alıp götürdüler. Benim oğlum kendi isteğiyle gitmez. Oğlum, kendi isteğiyle dağa gitmek istese buraya gelmeye yüzüm olmaz."

“Biz PKK’yı da HDP’yi de istemiyoruz”

2014’te oğlunun PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen Gülbahar Teker, çocuğuna kavuşana kadar bu eyleme devam edeceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı.

"Diyarbakır'da eyleme başladım ama Muş'ta devam ediyorum. Çocuğumu versinler bana. Şu an çocuğumun nasıl olduğunu bilmiyorum. Çocuklarımızdan ne istiyor bunlar. Biz HDP’yi de PKK'yı da istemiyoruz. Çocuğumu geri versinler. Bunlarda ne iman var ne de vicdan. Bu HDP'den korkmuyorum. Eğer korksaydım buraya kadar tek başıma gelmezdim." 

Yorumlar (0)