Muş'ta 8 yıldır sokak hayvanlarına bakıyor

Muş’ta 8 senedir sokak hayvanlarına bakan Rabia Tanrıverdi adlı kadın, her sabah evinin önünde bekleyen köpek ve kedilerin karnını doyuruyor.

YAŞAM 20.11.2021, 23:37 22.11.2021, 15:56
Muş'ta 8 yıldır sokak hayvanlarına bakıyor

Merkeze bağlı olan Minare Mahallesi’nde ikamet eden ve evinin bir kısmını kedi yuvası olarak kullanan Tanrıverdi (35), sokaktaki can dostlara adeta evladı gibi bakıyor. Sayıları sürekli olarak artan hayvanları beslemek için büyük çaba sarf eden genç kadın, 8 senedir kedilerin temizliğine, beslenmesine ve sağlık problemlerine değin her bir ayrıntıyla yakından ilgileniyor. Tanrıverdi, sert geçen kış mevsiminden evvel hayvanseverlerden mama desteğinde bulunmalarını talep ediyor. 

Hayvanları çok sevdiğini dile getiren Tanrıverdi, “Hz. Muhammed'in hayvan sevgisini örnek aldım ve sahipsiz hayvanlara sahip çıktım. Üç senedir çalışıyorum ve elimden geldiğince onlara bakıyorum." dedi. 

"Kedilerden rahatsız olan komşularım var"

Sabah kalkar kalkmaz kedileri doyurduğunu aktaran Tanrıverdi, “Yemekleri akşamleyin hazırlıyorum. Çünkü sabah yiyecek bir şeyler istiyorlar. Mama olmadığı zaman yoğurdun içine ekmek doğruyorum. Eğer mama alamamışsam sabah olmasını istemiyorum. Onlara bir şey veremediğim günler kahroluyorum. Maalesef komşularımızdan bazıları kedilerden rahatsız oluyor." sözlerini sarf etti.

“Evimizde bir kedi var bir tane daha almak istedik”

Genç kadının beslediği kedilerden birini sahiplenen  Zarife Güngör, “Rabia Hanım'ın çok fazla kediye baktığını öğrendim. Kendisine destek olmak için kedilerden birini evime alacağım. Herkesin duyarlı olması gerekiyor. Evimizde bir kedi zaten vardı, bir tanesini daha sahiplenmek mutluluk veriyor." şeklinde konuştu.

“Hayvanları çok seviyorum”

Hayvanları çok sevdiğini dile getiren Güngör’ün kızı Ceyda Güngör ise “Tüm hayvanları seviyorum. Evimizdeki kediye kardeş aldık." dedi. 





Yorumlar (0)