Muhtardan satılık cami

Trabzon’a bağlı Ortahisar ilçesinde inşasına 2005'te başlanan fakat 17 senedir tamamlanamayan Uğurlu Camisi'nin yer aldığı mahallenin muhtarı, bu duruma isyan etti. Daha evvel camiyi tamamlamak amacıyla gerekli olan maddi yardımı toplayamayınca camiyi satmaya çalışan Mustafa Kurt, devletten yardım talep etti.

YAŞAM 15.03.2022, 19:49 17.03.2022, 08:52
Muhtardan satılık cami

İlçeye bağlı Uğurlu Mahallesi'nde eski bir cami yıkıldı ve yerine yeni bir cami inşa edilmesine karar verildi. 17 sene evvel yapımına başlanan Uğurlu Camisi'nin yalnızca kaba inşaatı tamamlanabildi. Geçtiğimiz senelerde gerekli maddi yardımın toplanamaması sebebiyle camiyi 15 milyon liraya satılığa çıkartan muhtar Kurt, bu kez devletten yardım talep etti. Cami inşaatının bitmesi için 6 milyon liraya gereksinim duyulduğunu kaydeden Kurt, “Devletten yardım bekliyoruz. Allah rızası için buraya bir el atın." diye konuştu. 

"10 milyon lira masraf ettik"

2005'ten bu yana çalmadık kapı kalmadığını belirten Kurt, “2009 yılında göreve başladım. Ankara'ya kadar gittim fakat yardım alamadım. Çalmadığımız kapı kalmadı. 3-4 sene evvel satılığa çıkardım. Tabii ki mecazi anlamda, sonuçta burası köyün malı. Caminin tamamlanması için 6 milyon lira gerekiyor. Şu ana kadar 10 milyon liralık masraf yaptık. Devletten yardım bekliyoruz. En azından üst kısmına kurşun döktürmek istiyoruz, böylelikle su akıtmamış olur. 'Cami çok, neden yenisini yaptırıyorsunuz?' diyorlar. Ne yapalım? Araplara mı satalım?" sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)