Muhittin Böcek'in durumu kötü!

37 gündür yoğun bakımda Covid-19 tedavisi gören Muhittin Böcek'in sağlık durumunun hâlâ kritik olduğu belirtildi.

YAŞAM 13.10.2020, 13:12 14.10.2020, 16:55
Muhittin Böcek'in durumu kötü!

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, kendini çok şiddetli gösteren Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tanılarıyla yoğun bakıma alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili açıklama geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait sosyal medya hesaplarından yayımlanan doktorların açıklamasında, Başkan Muhittin Böcek'in yoğun bakımdaki tedavisinin ve takibinin sürdüğü bildirildi.

Paylaşılan hastane açıklamasında, Muhittin Böcek'e verilen mekanik desteklerin aşamalı bir şekilde düşürülmeye çalışıldığı ancak son 1 gün içindeki bulgularının stabil olması sebebiyle mekanik desteğin sürdüğü, stabilize durumun aslında olumlu bir gelişme olduğu ancak Muhittin Böcek'in sağlık durumunun da kritikliğini koruduğu kaydedildi.

Yoğun bakımdaki gün sayısı 37 oldu

17 Ağustos'ta sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Muhittin Böcek, Covid-19 testinin sonucunun pozitif olduğunu açıklamış, tüm vatandaşlardan maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda hassas olmalarını istemişti.

Hastanede durumu takibe alınan Muhittin Böcek, sağlık durumu kötüye gidince 7 Eylül'de yoğun bakım ünitesine kaldırılmış, burada durumu daha kötüye gidince 24 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırışmıştı.

Akciğerlerinde bulaşı öncesi rahatsızlık bulunduğu belirtilen Muhittin Böcek, solunum kaslarında sorunun büyümesi üzerine daha rahat soluk alabilmesi için trakeostomi uygulaması kararı alınmış ve nefes borusuna delik açılmıştı.

Yorumlar (0)