Muğla’da kundakçı, 10 hektarlık alanı ateşe verdi 

Muğla’da gece saatlerinde 10 hektarlık alanda yangın başladı. İtfaiye ekiplerinin zorlu müdahale ile yangın söndürülürken çevre sakinleri, 2 kişinin gelip ormanı yaktığını belirtti. 

YAŞAM 24.07.2021, 08:42 24.07.2021, 20:19
Muğla’da kundakçı, 10 hektarlık alanı ateşe verdi 

Muğla Bodrum’daki Hayıtözü mevkisinde makilik alanda yangın çıktı. Mahalle sakinlerinden görgü tanıklarının ifadesine göre kundaklama olan bu yangın, 2 farklı noktada başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede hızlı şekilde büyüyen alevler, 10 hektarlık alanı kapladı.  



9 araç müdahale etti 

Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen ekiplerden Bodrum İtfaiye Grup Amirliği 5 araç ve Bodrum Orman İşletme Şefliği de 4 araç ile yangına müdahale etti. Karadan ulaşımın bulunmadığı bölgede söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü. Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Bölgede 112 Acil Sağlık ekibi de hazırda bekledi. Hem vatandaşların hem de ekiplerin yoğun çalışması ile saatler sonra kontrol altına alınabilen yangında 10 hektarlık alan kül oldu. 



Bu yangın bir kundaklama! 

Mahalle sakinlerinden Nazgül Gök, olayı şu şekilde anlattı: “Kayınım ve eşim ile evin önünde oturuyorduk. Alana doğru bakarken dumanlar yükselmeye başladı. Kayınım ile evin üzerine çıktık kimin yaktığına baktık. Bir kişi 2 yeri ateşe verdi sonra koşarak kaçtı. Arkasından bağırdık ama durmadı. Kim olduğunu bilmiyoruz ama gözümüzle gördük.”  

Yorumlar (0)