Muğla ve Antalya sahilleri, kademeli normalleşme ile hareketlendi

17 günlük aranın ardından soluğu plajlarda alanlar, güzel havanın tadını çıkardı.

YAŞAM 17.05.2021, 22:59
Muğla ve Antalya sahilleri, kademeli normalleşme ile hareketlendi

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele önlemleri çerçevesinde, 17 günlük tam kapanmanın akabinde kademeli normalleşme dönemine geçiş yapıldı.

Ülkemizde 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e dek sürecek olan kademeli normalleşmenin başlaması ile turizmin başkenti Antalya'da, sabahın çok erken saatlerinden itibaren 17 günlük süreçte boş kalan caddelerde trafik yoğunluğu oluştu.

Güneşin tadını çıkardılar

Sabah erken saatlerden itibaren dünya çapında ünlü Lara, Konyaaltı ve Sarısu plajlarına gelen Antalyalı yurttaşlar yürüyüş yaptı, güneşlendi.

Sahillerde emniyet güçleri, yurttaşlara sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu.

Tam kapanma sürecinde kapalı olan esnaf da sabah erken saatlerden itibaren ekmek teknelerini açarak önce temizlik yaptı, sonrasında müşterilerine hizmet sunmaya başladı.

Muğla

Muğla'nın turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum, Datça ile Fethiye'de plajlarda hareketlilik meydana geldi.

Fethiye ilçesinde sahildeki bisiklet ve yürüyüş yollarında yurttaşlar yoğunluk oluşturdu. Ölüdeniz ile Çalış Plajı'nda vatandaşlar ile turistler güneşli havanın keyfini yaşadı.

Marmaris'in Uzunyalı, İçmeler sahilleriyle, Marmaris Belediyesi Halk Plajı'na gelen yurttaşlar, denize girip güneşlendi. Bodrum'da da Gümbet, Ortakent, Göltürkbükü, İçmeler ve Kumbahçe sahillerinde yoğunluk gözlendi. 

Kent genelinde kolluk güçleri, denetimlerine devam etti. 

Burdur ve Isparta

Isparta'da tam kapanma sürecinin ardından sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Yurttaşların park ve bahçelerde oturduğu gözlendi. 17 gündür kapalı durumda olan esnaf dükkanlarını açtı. 

Burdur'da ise İstasyon ve Gazi Atatürk caddelerinde yurttaşların yürüyüş yaptığı görüldü.

Güvenlik güçleri, yurttaşlara sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu.

Aydın

Ege Bölgesi'nin önde gelen turizm merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesinde, COVID-19 önlemleri çerçevesinde uygulanan tam kapanma döneminin son bulmasıyla dünyaca ünlü Altınkum Sahili'nde yoğunluk meydana getirdi.





















Yorumlar (0)