Muğla-Denizli sınırında yangın! Uçak ve helikopterler gönderildi!

Denizli ile Muğla sınırındaki Muslugüme Mahallesi civarında yer alan ormanlık bir alanda başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle büyüdü. 11 helikopter ile 5 uçakla birlikte çok sayıda personel, yangın bölgesine gönderildi. Şimdilik tahliye gerektirecek bir durumun olmadığı kaydedildi.

YAŞAM 09.09.2022, 20:22 11.09.2022, 12:39 Hakan Öksüz
Muğla-Denizli sınırında yangın! Uçak ve helikopterler gönderildi!

Türkiye'de yaz sıcakları nedeniyle çıkan orman yangınlarına bir yenisi eklendi. Denizli ile Muğla sınırı civarında yer alan ormanlık alanda yangın çıktı. Kale ilçesine bağlı Muslugüme Mahallesi ile Menteşe ilçesine bağlı Esençay Mahallesi arasında bulunan ormanlık alanda başlayan yangın üzerine bölgeye itfaiye ekipleri gönderildi.

Çalışmalara 11 helikopter ile 5 uçak katıldı

Ekipler, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangın söndürme çalışmalarında 11 helikopter ile 5 uçağın kullanıldığı aktarıldı. Denizli ile Muğla Orman Bölge Müdürlükleri seferber oldu, çok sayıda personel yangın bölgesinde görevlendirildi.Yapılan müdahalelerle birlikte yangının kısmi olarak kontrol altına alındığı bilgisi geldi.

Acil Servis ile AFAD ekipleri gönderildi

Jandarmanın yanı sıra vatandaşların da katıldığı yangın söndürme çalışmalarının yapıldığı bölgeye 112 Acil Servis ile AFAD ekipleri yönlendirildi. Yangının Muslugüme Mahallesi civarındaki dere yatağında çıktığını belirten Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, "Saat 14.30 civarında başladı, rüzgârla birlikte büyüdü. Büyük olasılıkla insan etkisiyle başladı. Dere yatağı oldukça sarp, bu nedenle o bölgeye sadece hava araçları ulaşabiliyor. Yangını birkaç saat içinde kontrol altına almayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şimdilik tahliye gerektirecek bir durum yok"

Yangın havuzlarına su takviyesi yaptıklarını ve ekipleri seferber ettiklerini aktaran Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise "Helikopterler dur duraksız çalışıyor. Alevlerin önünü hemen kesmek istiyoruz. Aksi halde Ortakaya ve Esenkaya'ya doğru büyüyecek. Şimdilik tahliye gerektirecek tehlikeli bir durum söz konusu değil. Bölgeye yakın bir mahalle yok." diye konuştu.

Yorumlar (0)