Muğla'daki yangında yavrularını kaybeden anne keçi, adeta hayata küstü

Muğla’daki yangında yavrularını yitiren bir anne keçi günlerdir yiyip içmeyi bırakıp, adeta hayata küstü. Aynı şekilde, annesini yitiren keçilerin de günlerdir yaşadıkları travmayı atlatamadığı kaydedildi.

YAŞAM 18.08.2021, 00:03 18.08.2021, 00:13
Muğla'daki yangında yavrularını kaybeden anne keçi, adeta hayata küstü

Kent genelinde birçok bölgede meydana gelen orman yangınları mavi ile yeşilin buluştuğu alanları adeta siyaha çevirdi. Ekiplerin büyük bir çaba sarf ederek kontrol altına almak için karadan ve havadan müdahale ettiği yangınların tamamı 15 günde ancak söndürülebildi. Bölgedeki yangınlardan insanlar kadar hayvanlar da olumsuz yönde etkilendi. Yaşamını ormanda sürdüren birçok hayvan yanarak telef olurken, kurtulmayı başaranların büyük çoğunluğunun vücutlarında yanıklar oluştu. 

Hayvanların da psikolojisi bozuldu

Milas'a bağlı Akçakaya Mahallesi'nde yangından kurtulan keçilerin psikolojileri bozuldu. Gün boyunca ne su içen ne de yem yiyen çoğu keçi adeta hayata küstü. Yangında yavrusunu yitiren bir keçi başını duvardan ayırmazken, annesini yitiren yavru keçi ise tüm gün hareketsiz bir şekilde yatıyor. Keçilerin tedavilerini ise Ankara’dan gelen gönüllüler gerçekleştiriyor.

“Seslerden korkup kaçtılar"

Keçilerinin helikopter ve uçak seslerinden korkup ormanın içerisine doğru kaçtığını, 46 hayvanından 23 tanesinin kayıp olduğunu dile getiren Ali Rıza Yılmaz, “Yangın yaklaşınca büyükbaş hayvanlarımı taşıdım. Küçükbaş hayvanlarım yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinden korkarak ormana doğru kaçtı. Alevler sebebi ile ormana giremedim. 2 günlük aranın ardından 16 keçimi geri getirebildim. 7 tanesi yanarak telef olmuştu. Geriye kalan 23 tanesinin ise akıbetini bilmiyorum. Büyük ihtimalle onlar da yandı." dedi.

“Can dayanmıyor"

Yangından kurtarılan 16 keçinin gönüllüler tarafından tedavilerinin yapıldığını kaydeden Yılmaz, “Sağ olsunlar, hepsiyle tek tek ilgileniyorlar. Hepsinin psikolojisi bozuk. Özellikle iki tanesine can dayanmıyor. Ne yiyorlar ne de içiyorlar. Biri yavrularını kaybetti, başını duvardan ayırmıyor. Biri annesini yitirdi, yerden kalkmıyor. Onları gördükçe mahvoluyorum." diye konuştu. 

"Üzülmemek elde değil"

Keçileri tedavi eden gönüllü grupta bulunan Gökberk Gökçeyrek, “Buradaki keçimiz yangında yavrularını yitirmiş. Yavrularını kaybettiği için depresyon halinde. Bu manzara karşısında üzülmemek elde değil." ifadelerini kullandı. 





















Yorumlar (0)