Muğla'da yangın... İki köy boşaltıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesi Karaağaç mevkisinde öğle saatlerinde orman yangını söndürülmeye çalışılıyor.

YAŞAM 10.07.2019, 21:44 11.07.2019, 08:27
Muğla'da yangın... İki köy boşaltıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesi yakınlarında, bugün saat 15.10'da orman yangını çıktı. 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü koordinesindeki orman yangınları ile mücadele ekipleri, Dalaman ilçesi Karaağaç mevkisindeki kızılçam koru ormanlarının bulunduğu alandaki yangına 13 dakikada ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerine 2 yönetim helikopteri, 13 su atar helikopter, 74 arazöz, 6 dozer gönderildi.

Muğla'da yangının çıkış saatinde hava sıcaklığının 37 derece, nem oranının yüzde 18 olması ve rüzgarın batıdan 40 kilometrenin üzerinde esmesi gibi olumsuz şartlar sebebiyle alevler kısa sürede büyüdü. Kayadibi Mahallesi ve bölgedeki seralar bu sebeple tedbir amaçlı boşaltıldı.

Karaağaç mevkisindeki kızılçam koru ormanlarının bulunduğu alanda, 350 personelin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

RÜZGAR YANGININ ŞİDDETİNİ ARTIRIYOR

Havanın kararmasıyla birlikte yakın il ve ilçelerden gelen arazöz ve orman yangın söndürme işçilerinin karadan müdahaleyi aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Muğla Valisi Esengül Civelek, "Orman Genel Müdürlüğü personeli ve tüm kurumların katılımıyla bölgede bir kriz merkezi oluşturduk ve yangın mahalinde çalışmaları yönetiyoruz. Bölgede rüzgar etkili oluyor. Bu nedenle ekipler söndürme çalışmalarında güçlük çekiyor. Vatandaşlarımızın can güvenliği için tedbir amaçlı iki mahallede 34 haneyi tahliye ettik. Bunları tedbir amaçlı yaptık. Yangın şu an için geniş bir alanda etkisini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

İKİ KÖY BOŞALTILDI

Jandarma ve Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan anonslar ile alevlerin tehdit ettiği Kayadibi ve Taşlıca mahallelerindeki evler boşaltıldı. 

Köylüler, taşıyabildikleri eşyalarını traktörlerine ve kamyonetlerine yükleyerek uzaklaştırdı. 

Yorumlar (0)