Muğla'da yangın helikopterleri göreve başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde, orman yangınlarıyla mücadelede görev yapacak ilk yangın söndürme helikopteri Marmaris’te göreve başladı.

YAŞAM 30.04.2020, 22:00
Muğla'da yangın helikopterleri göreve başladı

Orman yangınları açısından birinci derece hassas bölgede bulunan Muğla’da havaların ısınmasıyla birlikte orman yangını riski de arttı. Bu anlamda Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede hava gücünü oluşturan helikopterlerin ilki bölgeye gelerek göreve başladı. Marmaris Beldibi’nde konuşlanacak olan Rus yapımı MI-8 tipi helikopterin mürettebatı 2 pilot, 1 gözlemci pilot, 1 teknisyen ve OGM adına görev yapacak 1 personel olmak üzere toplam 5 kişiden oluşuyor.

Marmaris’teki görevi öncesi test uçuşu kapsamında su alma ve su atma işlemlerini gerçekleştiren Marmaris helikopter gerekli teknik işlemlerin tamamlanmasının ardından 1 Mayıs itibariyle resmen göreve başlamış olacak.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde yangın sezonunda görev yapacak diğer helikopterlerden Fethiye’de konuşlanacak helikopter 16 Mayıs’ta, Milas’ta konuşlanacak helikopter 1 Haziran’da ve Nazilli’de konuşlanacak helikopter ise 1 Temmuz’da göreve başlayacak.

Yorumlar (0)