Muğla'da 'et yiyen örümcek' paniği

Vatandaşlar arasında 'et yiyen örümcek' olarak bilinen 'sarıkız örümceği', Muğla'ya bağlı Yatağan ilçesinde görüldü. Akrep, böcek, kertenkele, sinek ve fare ile beslenebilen örümcek, ilçede paniğe sebep oldu.

YAŞAM 02.06.2021, 20:24 03.06.2021, 10:41
Muğla'da 'et yiyen örümcek' paniği

Muğla'ya bağlı Yatağan ilçesinde bulunan Turgut Mahallesi'nde ikamet eden bir yurttaş, evinin bahçesinde diğer örümceklere nazaran çok daha büyük bir örümcek olduğunu fark etti. Örümceğin vatandaşlar arasında 'et yiyen örümcek' olarak da bilinen 'sarıkız örümceği' olduğunu öğrenen ev sahibi, cep telefonu ile hayvanı kayda aldı. Akrep, böcek, kertenkele, sinek ve fare ile beslenebilen örümcek, ilçede heyecana sebep oldu.

1 metreye kadar zıplayabiliyor

Sarıkız örümceği, ağzından salgıladığı enzimlerle insanları zehirlemiyor ancak ısırdığı yeri çürüttüğü belirtiliyor. Etle beslenen bir etçil olan örümcek, yerden yaklaşık olarak 1 metre yüksekliğe zıplayabiliyor. Isıya duyarlı bir şekilde hareket ettiği öğrenilen örümceğin, diğer örümcekler gibi insanlardan kaçmadan, direkt olarak ısırmak için insanların üzerine doğru gelebildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)