Müge Anlı'dan "Gülay Uygun" açıklaması!

Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı bilinen Ümitcan Uygun'un annesi hakkında açıklamada bulundu. Dağlık alanda ölü bulunan annenin ölümünden sorumlu tutulan Müge Anlı, konuyu devlete bıraktığını ve soruşturmanın açıldığını söyledi. 

YAŞAM 18.09.2020, 12:35
Müge Anlı'dan "Gülay Uygun" açıklaması!

Ümitcan Uygun, Aleyna Çakır'ın evde ölü bulunmasına ilişkin polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış, daha sonra da serbest bırakılmıştı. Söz konusu şüphelinin 48 yaşındaki annesi Gülay Uygun, dün silahla kafasından vurulmuş şekilde ölü bulundu. 

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, Gülay Uygun'un arkasında bir not bırakarak intihar ettiği tespit edildi. Söz konusu mektupta, "Müge Anlı'nın intiharından sorumlu olduğuna" dair ifadeler yer aldığı ileri sürüldü. Mektubun daha sonra delil torbasına yerleştirildiği ifade edildi.

Müge Anlı'yı hedef gösterdiler

Ümitcan Uygun, annesinin hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, Aleyna Çakır'ın babasının kızına tecavüz ettiğini iddia ederek, bunu kimsenin unutmaması gerektiğini söyledi. 

Bugüne kadar sessiz kaldığını ancak artık konuşacağını belirten Ümitcan Uygun, söz konusu ölümden Müge Anlı ile yanında çalışanların sorumlu olduğunu ve hepsini şikâyet ettiğini kaydetti. 

Durak Uygun da eşinin arkasında bir mektup bıraktığına dikkat çekerek, Müge Anlı'nın bir kelimesi nedeniyle Gülay Uygun'un intihar ettiğini, eşinin çok gururlu bir insan olduğunu ve dayanamadığını söyledi. 

Bunun üzerine gözler Müge Anlı'ya çevrildi.

Beklenen açıklama geldi

Müge Anlı, alınan bilgilere göre, Gülay Uygun'un intihar etmeyi düşündüğünü ancak ağzından maskesini çıkarmadığını, elinde poşetlerin bulunduğunu ve ensesinden tek kurşunla hayatına son verdiğini belirtti. 

Aileye başsağlığı dilediğini kaydeden Müge Anlı, soruşturmayı devlet kurumlarına bıraktığını ve müfettişlerin görevlendirildiğini ifade etti. 

"Şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdi"

Müge Anlı, söz konusu olay hakkında birçok kadının kendilerini aradığını belirterek, iki gün sonra Gülay Uygun'un ifadesinin alınacağını ve kendisinin şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Yaşanan olayın ardından yine kendisinin suçlu ilan edildiğine dikkat çeken Müge Anlı, suçlamaları asla kabul etmediğini, gazeteci olduğunu ve hiç kimsenin tarafında bulunmadığını kaydetti.

"Adli Tip Kurumu raporu ile belli olacak"

Müge Anlı, Gülay Uygun, Durak Uygun ve Ümitcan Uygun'u tanımadığını belirterek, hayatını kaybeden annenin ismini veya fotoğrafını yayınlamadığını, kendisinin tarafsız olduğunu ve kalbine göre hareket ettiğini söyledi.

Yolundan hiçbir şekilde dönmeyeceğini ifade eden Müge Anlı, Aleyna Çakır'ın öldürüldüğünün veya intihar ettiğinin Adli Tip Kurumu raporu ile belli olacağını, tehditlerin kendisini asla yıldıramayacağını ifade etti.

"Kadınlar aracılığıyla para kazananlara ceza verilmeli"

Müge Anlı, onlarca genç kadının tehdit ve şiddetle kötü yollara çekilmesinin ve onlar aracılığıyla para kazanılmasının yanlış olduğunu ve söz konusu kişilere mutlaka ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Başka Aleyna'ların da ölmesini istemediğine dikkat çeken Müge Anlı, bunu her zaman dile getireceğini söyledi. 

"Devlet kurumlarına bıraktım"

Müge Anlı, Gülay Uygun için üzüldüğünü kaydederek, konuyu devlet kurumlarına bıraktığını ve soruşturma açıldığını ifade etti. 

Bütün medya kurumlarında Ümitcan Uygun hakkında haberler yapıldığını aktaran Müge Anlı, bütün bunlar yaşanırken dayanan bir kadının soruşturma başlatıldığı zaman intihar etmesinin garip olduğunu belirtti.

"Bu işin peşi bırakılmayacak"

Müge Anlı, konunun inceleneceğinden emin olduğunu kaydederek, bu işin peşinin bırakılmayacağını söyledi. 

Durak Uygun'a tepki gösteren Müge Anlı, Aleyna Çakır'a şiddet uygulayan oğluna karşı neden aynı tutumu sergilemediğini sordu. 

Müge Anlı, Durak Uygun'un da karşısında olmadığını ancak herkesin gerçekleri bildiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)