Müftü tabutu öptü... "Mahcubuz"

İzmir'de öldürüldükten sonra annesi ve erkek arkadaşı tarafından bir çukura atıldığı iddia edilen 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi.

YAŞAM 04.09.2019, 20:21
Müftü tabutu öptü... "Mahcubuz"

İzmir'de, annesi Mine Durak (25) ile onun sevgilisi Serkan Erçetin (37) tarafından vahşice katledilen 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'ın Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne getirilen cansız bedeni bir süre morga alındı. 

Görevlilerin bir gün daha bekletilemeyeceği uyarısı üzerine ailesi hemen cenaze işlemlerini yaptı. Yaklaşık 2 saat içerisinde Asri Mezarlığı’nda yer bulundu, Eymen Sadık Durak'ın cansız bedeni küçük bir tabuta konularak Tepebaşı ilçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi’ndeki Hal Camii’ne götürüldü.

İkinci namazından sonra Eymen Sadık Durak'ın cenaze namazı kılındı. Cenazede yakınlarının yanı sıra Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım da yer aldı. Müftü Yıldırım, namazı bizzat kıldırdı.

"Mahcubuz karşısında"

Küçük Eymen’in koşup oynayacağı bir yaşta yaşamını yitirdiğini belirten Yıldırım, “O bir cennet kuşu yavrumuz, mahcubuz karşısında. Çocuklar bizim gönül huzurumuz, göz aydınlığımız. Yeryüzünün en masum, en nadide varlıklarından biri olan Eymen, yavrumuzun cenaze namazını kıldırmaktan dolayı üzgünüm. Mahcubuz, Rabbim bizi merhametten ayırmasın. Buna sebep olanlar kıyamet günü en ağır soruya muhatap olacakladır” diye konuştu.

İlçe müftüsü Yıldırım, konuşmasından sonra Eymen’in tabutunu öperek namazı kıldırdı. Eymen'in cenazesi, daha sonra Asri Mezarlıkta defnedildi.
 

Yorumlar (0)