Mudanya'daki sel felaketinden acı haber!

Geçtiğimiz gün Bursa’da meydana gelen sağanak yağış ve sel felaketi sebebiyle ailesinin, 70 yaşındaki adama ulaşamamasıyla acı haber ortaya çıktı. Bağ evinin çevresindeki dere yatağında 2 gün sonra cansız bedeni bulundu. Talihsiz adamın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

YAŞAM 02.09.2022, 17:10 03.09.2022, 14:31
Mudanya'daki sel felaketinden acı haber!

Geçtiğimiz günlerde Bursa şehir merkezi, Gemlik ve Mudanya ilçelerinde etkisini gösteren sağanak yağış, günlük yaşamı felç etti. 

Sel felaketinden acı haber geldi

Şehirlerarası otobüs terminalinin çatısını çökerten yağışlar, Mudanya’da da sele sebep oldu. İlçenin Kumyaka mahallesindeki yazlığında ikamet eden 70 yaşındaki Ferudun Sevimlioğlu'ndan 2 gün boyunca haber alamayan akrabaları, durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Bölgede çalışma gerçekleştiren AFAD ve pek çok gönüllü arama kurtarma ekibiyle gerçekleştirilen koordinasyon çalışmalarının ardından yaşlı adamın bağ evinin çevresinde çalışma başlatıldı. Ekiplerin arama çalışmaları neticesinde sel sularına kapıldığı tespit edildi. Bağ evinin 150 metre uzağında bulunan dere yatağında talihsiz adamın cansız bedenine rastlandı.

"Kendi halinde biriydi, üzgünüz"

Ekiplerin yoğun çalışmasının ardından dere yatağından çıkarılan yaşlı adamın cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp kurumuna sevk edildi. Burada otopsisi gerçekleştirilen yaşlı adamın kuzeni Serdar Köse, meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Kumyaka köylüyüm. Yaşamını yitiren kişi kuzenim oluyor. Selin yaşandığı gün bağ evi var, yalnız yaşıyordu. Ara sıra bağ evine geliyordu. Yağmur yağdığı sırada bir nedenle dışarı çıkıyor. Belki de evin içine su dolacak diye panik yaptı. Kurumuş bir dere var, bu bölgeden geçmeye çalışıyor. O sırada toprak çökünce sele kapılıyor. Jandarma ve AFAD ekipleri yaklaşık 150 metre sonra cesedi bulundu. Kendisi hiç evlenmedi, bekardı. Zaman zaman gider gelirdi. Sessiz sakin, kendi halinde biriydi. Kimseye zararı yoktu, üzgünüz" sözlerini kullandı.

Yaşlı adamın cenazesi, Şehadet camiinde bugün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Alacahırka mezarlığına defnedildi.

Yorumlar (0)