Morbit obezite teşhisinden sonra ameliyat oldu, 151 kilo verdi 

Ankara’da ikamet eden Taner Arıkan, 229 kilo olduğu dönemde hareket dahi edemediğinden yakınarak ameliyat oldu. Çileli hayatı ameliyat sayesinde son bulan Arıkan, 151 kilo vererek 78 kiloya düştü. 

YAŞAM 21.03.2021, 16:42 21.03.2021, 17:34
Morbit obezite teşhisinden sonra ameliyat oldu, 151 kilo verdi 

Ankara’da yaşayan Taner Arıkan, sağlık problemlerinden ötürü 229 kiloya çıkmıştı. Obezitenin en yüksek seviyesi olan morbit obezite teşhisi konan hasta, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Çoraplarını bile giyemediğini, çok zor bir yaşam sürdüğünü belirten Arıkan, ameliyat sonrasında tam 151 kilo vererek 78 kiloya kadar düştü.

46 yaşında 229 kiloydu

46 yaşında ve 3 çocuk babası olan Taner Arıkan, 229 kilo olduğu dönemde doğru düzgün eğilip kalkamadığından şikayetçiydi. Hasta, hayatına, ameliyatına ve sonrasına şu şekilde değiniyor: “Normal obezite değil morbit obezite teşhisi almış biriydim. 229 kiloydum. Hakan Hoca ile tanıştım. Kendisi ameliyat kararı aldı ve beni ameliyat etti. O günden sonra rahatladım. Yürümem, hareket etmem, nefes almam ve çalışmam iyileşti. Artık çoraplarımı giyebiliyorum. Hayatım tamamen değişti. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli olanlara ve özellikle de Prof. Dr. Hakan Buluş Hocama teşekkürlerimi iletiyorum. Düz gidemediğim yollarda şimdi koşar adımlarla ilerliyorum. Merdivenleri ve yokuşları rahatlıkla çıkabiliyorum. Evim 4.katta ve binada asansör yok. Kendi evime de rahatça çıkabiliyorum.”



“Her işi yapabiliyorum”

Taner Arıkan, yeni hayatı hakkındaki memnuniyetini şu sözlerle anlatıyor: “Çalışma hayatı açısından büyük değişiklikler yaşadım. Keçiören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün marangozhanesinde çalışıyorum. İşim ağır ve benim de hareketlerin kısıtlı olduğundan arkadaşlarımın bana desteği sayesinde orada çalışabiliyordum. Hepsi sağ olsun. Fakat şimdi her şey değişti. Artık kamelya çatılarına çıkabiliyor, tüm tamirat işlerini yapabiliyorum. Önceden ben kamelya için yukarıdakilere parça uzatan kişiydim, şimdi yerdeki arkadaşlar bana malzeme uzatıyor. Belediyedeki her işi yapabiliyorum.”

Yorumlar (0)