Montrö bildirisi davasında cezalar belli oldu

Amirallerin Montrö Sözleşmesi davası kapsamında mütalaasını açıklayan savcı, 91 sanık için beraat, 12 sanık için 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

YAŞAM 07.10.2022, 13:27 08.10.2022, 08:41
Montrö bildirisi davasında cezalar belli oldu

4 Nisan 2021 tarihinde 103 emekli amiral tarafından gece yarısı Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili yayınlanan 'darbe' imalı bildiri sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Duruşma ertelendi

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesinde Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşayan bazı sanıkların, bulundukları bölgede talimat yoluyla ifadelerinin alınmasına devam edildi.

Devam eden davada Başsavcılık, 103 sanık ile ilgili “devletin güvenliğine ya da anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçu sebebiyle 3'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, duruşma savcısının sağlık problemleri sebebiyle rapor aldığını, davada geçici olarak görevlendirildiğini ifade eden savcı, esasa ilişkin mütalaayı hazırlamak için süre istedi.

Savcı mütaalasını açıkladı

Edinilen bilgiye göre, 7 Ekim'e ertelenen duruşmada savcı mütaalasını açıkladı.

12 sanığa 12 yıl hapis istemi

Mütaalasını açıklayan savcı; rütbelerinin sökülmesini istediği Atilla Kezek, Alper Çetin Tezeren, Atilla Kıyat, Ergün Mengi, Arif Vehbi Alpman, Işık Biren, Mustafa Özbey, İlker Güven, Cem Gürdeniz, Osman Metin Açımuz, Namık Kemal Çalışkan, Türker Ertürk için 12 yıl hapis cezası, 91 sanık için beraat talep etti.

Yorumlar (0)