Miyav Park, amacı dışında kullanılması sebebiyle kaldırıldı 

2017 senesinde Mersin’de kedilerin beslenmesi, oynaması ve dinlenmesi için kurulan Miyav Park, amacı dışında kullanıldığı ifade edilerek kaldırıldı. 

YAŞAM 19.03.2021, 12:46 19.03.2021, 17:02
Miyav Park, amacı dışında kullanılması sebebiyle kaldırıldı 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kedilerin barınması, beslenmesi ve eğlenmesi amacıyla tasarlanan Miyav Park, vatandaşların yanlış kullanması sebebiyle kaldırıldı.

Adnan Menderes Bulvarı sahilinde yer alan ve yaklaşık 4 senedir kedilerin uğrak noktası, küçük çocukların da eğlence noktası olan park, amacı dışına çıkması sebebiyle kaldırıldı.



“Vatandaş burayı poliklinik olarak görüyor.”

Sokak kedileri için yapılan bu parka kedi sahipleri hastalanan, kaza geçiren ya da engelli kalan kedilerini bırakıyorlardı. Ayrıca evde bakılmayan kediler de bu parka yerleştirilmeye başlanmıştı. Belediyenin tüm uyarılarına rağmen bu hareketlerine devam eden vatandaşlar sebebiyle park bugün kapatıldı.

“Bilinçsizlik hakim”

Parkın kapatılmasındaki bir diğer sebep de vatandaşların evde yemedikleri yemekleri parka getirerek bilinçsiz bir şekilde dökmeleri. Kedilerin beslenmesi için yapılan bu hamleler, çevrenin kirlenmesine ve hijyenin bozulmasına sebep oluyor. 

Hayvanseverler de kaldırılmasına destek oldu.

Belediyenin açıklamalarında yer alan cümlelere göre pek çok hayvansever belediyeye başvurarak parkın kaldırılmasını istedi. Belediye de bu istekleri göz önünde bulundurarak işlemi başlattı. 

Yorumlar (0)