MİT'ten nokta operasyon! PKK/YPG'nin sözde eyalet yöneticisi etkisiz hale getirildi

MİT, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kamışlı'da gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Kamışlı eyalet yöneticisi Muhsin Yağan'ı etkisiz hale getirdi.

YAŞAM 16.08.2022, 11:15
MİT'ten nokta operasyon! PKK/YPG'nin sözde eyalet yöneticisi etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/YPG terör örgütünün sözde eyalet yöneticisine yönelik operasyon düzenledi.

Birçok terör eyleminin planlayıcısıydı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik ekiplerine yönelik sınır hattındaki birçok terör eyleminin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu ifade edilen "Dijvar Silopi" kod adlı Muhsin Yağan'ın, Kamışlı'da bulunduğu tespit edildi.

Bu bilgi sonrasında bölgeye operasyon gerçekleştiren MİT, terörist Yağan'ı etkisiz hale getirdi.

1990’da PKK terör örgütüne katıldı

1990'li yıllarda terör örgütü PKK'ya katılan terörist Yağan, Şırnak kırsalındaki terörist faaliyetinden sonra Irak'ın Kandil, Gara, Zap, Mahmur ve Metina’nın haricinde İran'ın Kelareş bölgesinde sözde sorumlu olarak faaliyette bulundu.

Son olarak 2020’de örgüt elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatı üzerine Suriye'nin Kamışlı bölgesine giden Yağan, sözde Kamışlı eyaleti yöneticisi olarak burada görev alıyordu.

Terör örgütünün sözde üst düzey sorumlularına karşı operasyonlarına hız veren MİT, son olarak Suriye Kamışlı'da 6 Ağustos'ta, örgütün Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu olan ve İran asıllı olduğu belirlenen "Rezan Cavit" kod adlı Yusif Mehmud Rebani'yi etkisiz hale getirmişti.

Yorumlar (0)