Mısır’da göz altına alınan Türkçe öğretmeni ailesine kavuştu 

Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Faruk Esen, Mısır’da göz altına alınmıştı.

YAŞAM 19.03.2021, 13:53 19.03.2021, 18:01
Mısır’da göz altına alınan Türkçe öğretmeni ailesine kavuştu 

Gazze şeridinde 9 sene görev yapan Yunus Emre Enstitüsü öğretmeni Faruk Esen, 24 Şubat 2021’de Gazze Şeridi’nden Türkiye’ye dönmek üzere yola çıktığında Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nda göz altına alınmıştı.

Eşi ve 2 çocuğu ile göz altına alınan Esen ailesinden Faruk Esen hariç diğerleri Türkiye’ye gönderilmişti.

20 gün boyunca Mısır’da kaldı

20 gün boyunca Mısır’daki el-Ariş kentinde göz altında tutulan Esen, Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri ile Türkiye’ye getirildi.

Faruk Esen, Gazze’de çok zorluklar çektiğini, ailesini görmekten ise mutluluk duyduğunu belirtiyor. 



“Mısır istihbaratı tarafından sorgulandım.”

Faruk Esen, ilk önce kendisini Refah Kapısı yakınlarındaki bir hapishaneye yerleştirdiklerini ve burada 3 gün boyunca kaldığını, hakkında Türkiye’ye dönüş işlemlerinin yapılması gerektiği söylenerek bekletildiğini anlatıyor.

Zırhlı araçlarla kendisini almaya geldiklerini, istihbarat merkezine götürülerek burada günlerce sorgulandığını, Hamas ve İhvan hareketleriyle bağlantısının olup olmadığı hakkında sorular sorulduğunu anlatan Esen, istihbarat merkezinde 10 gün kaldığını de belirtiyor.

Esen, ardından zırhlı araçlarla İsmailiyye kentine götürüldüğünü ve 5 gün boyunca oradaki bir hapishanede kaldığını, korona testi yapıldığını, sonrasında da Kahire’den İstanbul’a sınır dışı ettiklerini dile getirdi. 

Yorumlar (0)