Minik Zeynep'ten büyük bağış!

Amasya'nın Taşova ilçesinde 8 yaşındaki Zeynep Asya Ünal, beline kadar uzattığı saçlarını LÖSEV'e gönderilmesi için kestirdi.

YAŞAM 21.01.2020, 09:33
Minik Zeynep'ten büyük bağış!

Amasya'nın Taşova ilçesindeki Yeşilırmak Şehir Ferhat Bolat İlkokulu'nda eğitim gören Zeynep Asya Ünal, yaklaşık 2 yıldır uzattığı saçlarını Samsun'da bir kuaförde kestirerek, Lösemi hastası çocuklara peruk yaptırabilmek için LÖSEV'e bağışladı. 

8 yaşındaki Zeynep Asya Ünal, rehber öğretmenlerinin verdiği "değerler eğitimi semineri" sonrası seminerden etkilenerek saçlarını uzatıp bağışlamak istediğini söyledi.

 Anne ve babasının onayını altıktan sonra Zeynep Asya, iki yıldır uzattığı saçlarından peruk yaptırabilmek için saçlarını kestirdi.

Saçlarını kestirdikten sonra hissettiklerini anlatan Zeynep Asya Ünal,  "Ben derste lösemili çocukları duydum. Onları araştırdım. Saçları döküldüğü için onlara yardım etmeyi düşündüm. Onların durumuna üzüldüğüm için 2 yıldır saçlarımı onlar için uzatıyorum. Ve uzun saç seviyordum. O yüzden saçlarımı uzatıp onlara bağışlamayı düşünüyorum. Haberlerde LÖSEV'lerle ilgili şeyler duymuştum. Onlardan çok etkilendim. Ailemle bunu paylaştım. Ailem kabul ettiği için onlar mutlu olsun diye o yüzden onlara saçlarımı kestirip bağışlayacağım. Ben saçımı kestirdim çünkü ben saçlarımı sadece LÖSEV'e bağışlamak için değil, kanserli insanları mutlu etmek için ve onlar için şu an çok mutluyum. Benim saçım başkalarının da saçı olacak. O yüzden çok mutluyum"dedi.

Yorumlar (0)