Minik serçenin, otomobil aynasındaki oyunu görenleri şaşırttı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde, bir serçenin aracın yan aynasında kendisiyle oynadığı oyunu görenleri şaşırttı.  

YAŞAM 03.05.2021, 12:44 04.05.2021, 00:38
Minik serçenin, otomobil aynasındaki oyunu görenleri şaşırttı

Çanakkalede Küçüktepe köyünde iç ısıtan bir olay meydana geldi. 

Aynadaki yansımasıyla oynadı

Bir minik serçenin, bir otomobilin yan aynasının yanına gelip kendisiyle oynadığı oyun ilgi çekti. Oyun oynadığı sırada yanına gelen kuşları kovalayan serçe, dakikalar boyunca aynadaki yansımasıyla oyunlar oynadı. 

“Artık bizim kuşumuz oldu”

Bir yıl önce İstanbul’dan gelerek Küçüktepe köyüne yerleşen ve minik serçenin oyun oynadığı otomobilin sahibi Selçuk Saral, şunları kaydetti:

“Bugün sabah saatlerinde kalktım, aracımın aynasına bir serçenin geldiğini gördüm. Sürekli aynanın etrafında uçuyor, kendisine bakıp daha sonra aynaya vurup duruyor. Ben de buna anlam veremedim, bir süre sonra gider diye düşündüm ama bir türlü gitmedi. Gelip gidiyor sürekli. Ayna, serçenin oldukça ilgisini çekti. Onunla ilgileniyor sürekli, galiba başka bir kuş zannetti aynadaki yansımasını, kendisine bir sevgili bulduğunu falan düşündü diye zannetim. Muhabbet kuşlarının da olduğu kafese ayna koyarlar. Yanında başka bir kuş olduğunu düşünsün diye. Benim de çok ilgimi çekti galiba bizim kuşumuz oldu artık. Yem vereceğiz birazdan kendisine. Bakalım, eğer yerse her sabah besleyeceğiz onu.”

Yorumlar (0)